Zašto GHEE maslac?


Ghee maslac u Indiji se od davnina naziva Kraljevskim uljem i Tekućim zlatom. Ručno rafiniran, na tradicionalni način, ghee sadrži ono najbolje od mlijeka, čistu mliječnu masnoću iz najkvalitetnijeg maslaca. Otporan na vrlo visoke temperature, u indijskoj (ajurvedskoj) kuhinji upotrebljava se za pečenje i prženje, kao namaz, za njegu tijela

Zbog bezbroj dragocjenih svojstava ima i bezbroj namjena. Pomaže u održavanju općeg dobrog stanja organizma, u ublažavanju bolova u zglobovima, tretiranju ozeblina, suhe kože, ispucanih usana, ali i za proizvodnju krema i kapi za oči za poboljšanje vida.

LJEKOVITA SVOJSTVA GHEE MASLACA

Ghee je bogat izvor maslačne i kaprilne kiseline koje se upotrebljavaju za liječenje candide, ali i kao preventivna mjera za crijevne probleme. Također sadrži CLA (engl. Conjugated Linolenic Acid, konjugiranu linolensku kiselinu) – moćnu prevenciju kancerogenih oboljenja, usto fantastičan antioksidans i osnaživač imunološkog sustava.

Sadržaj CLA tri je do pet puta veći u maslacu pašnih životinja nego u maslacu životinja iz konvencionalnog uzgoja koje se hrane žitaricama. Vitamin A te antioksidansi u maslacu: vitamin E, selen i kolesterol, štite od raka i od srčanih bolesti. Vitamin A te kratki i srednji lanci masnih kiselina jačaju imunološki sustav.

ghee maslac

GHEE MASLAC U PREHRANI

Taj jedinstveni prirodni proizvod, koji su istinski ljubitelji zdrave hrane prepoznali u cijelom svijetu, pripravlja se od davnina. U pročišćenom obliku, ghee predstavlja samu esenciju mlijeka bez pojačivača okusa, umjetnih aroma, šećera, soli, boja i konzervansa. Stoga je lako probavljiv te se može koristiti od najranije dječje dobi do duboke starosti. 

Ne sadrži mliječni protein kazein ni mliječni šećer te je pogodan i za osobe preosjetljive na mlijeko i mliječne proizvode. Pozitivno utječe na ravnotežu svih tjelesnih i mentalnih funkcija te djeluje preventivno u očuvanju zdravlja i jačanju imuniteta.

ghee maslac u prehrani

Pomaže pri apsorpciji vitamina, minerala i fitonutrijenata. Sadrži vitamine A, D, E i K te idealan omjer 1:1 omega-3 i omega-6 masnih kiselina. Blagotvorno djeluje na koronarne arterije te njeguje i čisti krvne žile. Ghee ima sposobnost prodiranja u sve dijelove tijela, vezanja i neutraliziranja toksina.

Provedena je studija na ljudima s psorijazom kod kojih je konzumacija gheeja povezana sa smanjenom razinom kolesterola i triglicerida u krvnom serumu. Kod ispitanika je zabilježeno i značajno smanjenje ljuštenja i svrbeža kože kao i njezin revitaliziran izgled.

IMA LI GHEE MASLAC POZITIVAN UTJECAJ NA NAŠ ORGANIZAM?

Ghee pospješuje ekstrakciju, apsorpciju i asimilaciju ljekovitog bilja. Kad se upotrebljava u kombinaciji s biljkama, ghee prenosi njihova ljekovita svojstva do svih stanica organizma.

Naša koža doslovno upija ghee. Tijekom masaže apsorbira se oko 60% gheeja koji kroz pore putuje do svih tkiva organizma.

Popis pozitivnih učinaka ghee maslaca na ljudski organizam zaista je dugačak. Navest ćemo neke od najvažnijih:

 • poboljšava memoriju
 • jača inteligenciju
 • regulira probavu
 • štiti zglobove
 • poboljšava vid
 • jača imunitet
 • tijelu vraća gipkost i vitalnost
 • usporava procese starenja
 • ubrzava zacjeljivanje rana
 • čisti krvne žile
 • smanjuje razinu štetnog kolesterola

Ghee maslac nije kvarljiv, otporan je na visoke temperature. S godinama njegova ljekovita svojstva jačaju. Što je ghee stariji, to je cjenjeniji. Stoga ghee možete čuvati na sobnoj temperature, a rok trajanja je neograničen – ne čudi da je ovaj proizvod proglašen nutritivnim tekućim zlatom.

ghee maslac štiti zglobove

ULOGA GHEE MASLACA U NJEZI KOŽE

Najtoplije preporučujemo da ghee uvedete u njegu lica i tijela.

Počnimo od lica: ako ništa nije pomoglo suhoj, dehidriranoj koži, ako vapi za vlagom i hranom, ako se ljušti, ako je muči rozacea ili atopijski dermatitis, ako je umorna i bez sjaja

Tijelo: proizvodi za njegu tijela s Ghee maslacem spas su za dehidriranu, suhu, osjetljivu kožu. Najbolji je partner u njezi nakon depilacije, umiruje čak i atopičnu kožu. Začudit ćete se, ali muškarci ga vole umjesto aftershavea!

Dopustite koži da se nauči sama rehidrirati i obnavljati, ne oslanjajući se na kratkoročne sintetske pomagače kojima joj pomažete da se ulijeni. Dajte malo povjerenja Prirodi – ona je kreirala Vašu kožu i jako dobro zna što joj je potrebno!

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)