CLEVER BEAUTY PRIRODNI LAK ZA NOKTE – FASCINANTE

23.00 

10,5 ml

Savršen za sve žene i sve tonove kože, Vaš omiljeni prirodni lak za nokte opojne crvene boje, s puno šika i senzualnosti. Za sve nokte koji poštuju sebe.

Čuva okoliš i Vaše zdravlje.

NE SADRŽI: FORMALDEHID, SINTETSKE SMOLE, TOLUEN, DIBUTIL-FTALAT, PARABENE, KSILEN, KAMFOR, STIREN, BENZOFENON, KOLOFONIJ – koji su uobičajeni toksični sastojci većine lakova za nokte.

SADRŽI:

  • Do 86% prirodnih sastojaka
  • Postojana zelena formulacija: lak traje do 6 dana
  • 10 FREE: iz formule je uklonjeno 10 toksičnih sastojaka koje sadrže klasični lakovi
  • Prirodna otapala dobivena su iz baze pamuka, kukuruza i manioke
  • Uklonjeni su svi endokrini disruptori i alergeni
  • Patentirani ekološki poklopac omogućava da lak potrošite do zadnje kapi i ne stvarate nepotreban otpad

 

Nosi certificate:

Opis

Izolacijom vlaknastih sirovina iz pamuka dobiva se staničevina koja sadrži 99 % celuloze. Njezini derivati (esteri i eteri) nalaze široku primjenu u proizvodnji lakova.

Fermentacijom lignoceluloznih sirovina kukuruza, kasave i šećerne trske uz pomoć mikroorganizama dobivaju se bojila i otapala za proizvodnju prirodnih lakova.

Tehnološkim postupkom se iz krumpira ili šećerne trske dobiva škrob koji vrenjem, industrijskom fermentacijom daje alkohol za proizvodnju lakova.

Ovaj ‘zeleni’ lak ne sadrži štetne sastojake koje valja izbjegavati, a njegov dodatni mali plus je da ne generira otpad! Pakiran je u staklene bočice, zatvarač je dizajniran tako da se proizvod iskoristi do kraja i maksimalno ograniči njegov gubitak. Ušteda je na proizvodu 20% veća nego kod ostalih lakova. Treba malo pritisnuti na vrhu čepa kad se odvrne – Click & Finish – kako bi se kist izdužio i pokupio ostatak laka.

 

KLJUČNI SASTOJCI

Etil acetat je bezbojna tekućina slatkastog mirisa koja se često nalazi u voćnim aromama jer je prirodni sastojak mnogih vrsta voća, poput jabuka i jagoda. Služi kao otapalo, a koristi se u hrani i kozmetici. Smatra se biorazgradivim i ima nisku toksičnost, što znači da nije jako opasan za okoliš.

Butil acetat korišten u ovim proizvodima je u skladu sa strogim regulatornim standardima (Uprava za hranu i lijekove – FDA i kozmetička regulativa Europske unije) kako bi se osigurala sigurnost potrošača. Butil acetat se općenito smatra sigurnim za kozmetičku upotrebu, ali ga je neophodno koristiti u odgovarajućim koncentracijama i formulacijama.

Butil acetat se široko koristi u lakovima za nokte i proizvodima za njegu noktiju zbog svojstava brzog sušenja. Pomaže u stvaranju glatke i sjajne završne obrade, poboljšavajući cjelokupni izgled i trajnost laka za nokte.

Nitroceluloza je poznata kao prva umjetna plastika. Celuloza je tvar koja se nalazi u stijenkama biljaka i pomaže biljci da ostane kruta. Uobičajeni izvori za proizvodnju su biljke pamuka i drvna masa. Celuloza se miješa s nitratnom kiselinom i sumpornom kiselinom, koja zauzvrat proizvodi celulozni nitrat (nitrocelulozu).

Nitroceluloza se može koristiti u kozmetici i proizvodima za osobnu njegu koji se prodaju u Europi u skladu s općim odredbama Uredbe o kozmetici Europske unije.

Lak za nokte sastoji se od polimera, najčešće nitroceluloze otopljene u otapalu, obično etil acetatu ili butil acetatu. Kada se nanese, otapalo ispari, ostavljajući polimer da formira film na noktu.

Kopolimeri adipinske kiseline, neopentil glikola i trimelitnog anhidrida su vrlo ekološki prihvatljivi materijali koji se mogu široko koristiti u kontekstu održivog razvoja. Ovaj sastojak za njegu pomaže u zadržavanju vlage zahvaljujući svojim svojstvima omekšavanja. Ovaj polimerni materijal može se reciklirati i ponovno upotrijebiti različitim metodama recikliranja i obrade, čime se smanjuje onečišćenje okoliša i rasipanje resursa.

Stearalkonium bentonit povećava ili smanjuje viskozitet laka dok istovremeno daje i mekoću. Koristi se i u mnogim drugim kozmetičkim proizvodima, uključujući kreme, losione i šminku.

CIR Expert Panel procijenio je znanstvene podatke i zaključio da je disteardimonijev betonit siguran za upotrebu u kozmetici i proizvodima za osobnu njegu.

Acetil tributil citrat je siguran, netoksičan plastifikator, biorazgradiv. Evaluacijom znanstvenih podataka Stručnog vijeća zaključeno da je ovaj sastojak siguran za upotrebu u kozmetici i proizvodima za osobnu njegu.

Diaceton alkohol se uglavnom koristi u bojama i premazima. Dobro je otapal,o ali je njegov revidirani IDLH 1.800 ppm zbog sigurnosti primjene.

SASTOJCI/INGREDIENTS

BUTYL ACETATE, ETHYL ACETATE, NITROCELLULOSE, ISOSORBIDE DICAPRYLATE/CAPRATE, ADIPIC ACID/NEOPENTYL GLYCOL/TRIMELLITIC ANHYDRIDE COPOLYMER, ETHYL ACETATE, ALCOHOL, BUTYL ACETATE, ACETYL TRIBUTYL CITRATE, ISOPROPYL ALCOHOL, STEARALKONIUM BENTONITE, PHOSPHORIC ACID, DIACETONE ALCOHOL, ETOCRYLENE, RED 6 LAKE (CI 15850), RED 7 LAKE (CI 15850), TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), YELLOW 5 LAKE (CI 19140)

NAČIN PRIMJENE

Za optimalne rezultate slijedite korake u nastavku:

  1. Zaštitite nokte 2-u-1 Green Top & Base coatom
  2. Nanesite dva tanja sloja odabrane boje na nokte jedan za drugim
  3. Nanesite gornji sloj Green Top & Basea za savršen sjaj, ali tek pošto se 2 sloja laka osuše – minimalno 3 minute.

Zahvaljujući inovaciji Click & Finish, možete s lakoćom doprijeti do dna bočice i pokupiti 20% više proizvoda nego što je slučaj s običnim bočicama, potrošiti lak do kraja i izbjeći nepotreban otpad.

Kada primijetite da se količina proizvoda u bočici počinje smanjivati, pritisnite i držite gumb na vrhu četkice kako biste pokupili preostali proizvod.

Držite podalje od topline, vatre i svjetla. Čuvajte bočicu dobro zatvorenu nakon upotrebe.

Za nježno i zdravo uklanjanje laka s noktiju koristite prirodni odstranjivač laka sa uljem ricinusa Indispensable. Bez acetona i ostalih štetnih otapala.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “CLEVER BEAUTY PRIRODNI LAK ZA NOKTE – FASCINANTE”

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “CLEVER BEAUTY PRIRODNI LAK ZA NOKTE – FASCINANTE”