Čišćenje lica, savjeti i sve što trebate znati

čišćenje-lica

Čišćenje lica svakodnevna je rutina njege kože lica. 

Kako bismo lice temeljito očistili od šminke, viška sebuma, odumrlih stanica i nečistoća, potrebno je koristiti sredstvo koje sve to uklanja a da pri tome ne sadrži sastojke koji štete zdravlju. 

Pogrešno je razmišljanje da umivanjem, s vodom čistimo lice. Vodom ne uklanjamo nečistoću u porama i višak masnoće s lica jer se masnoće ne tope u vodi. 

Naša je preporuka BIO Q Prirodni gel za umivanje jer čišćenje lica ima važnu ulogu u održavanju zdrave i sjajne kože.

Zašto je važno pravilno čišćenje lica?

Tijekom dana, koža dolazi u doticaj s prašinom, različitim česticama iz zraka, znojem i bakterijama što se sve može zadržati na njenoj površini i začepiti pore. 

Koža na licu može proizvesti višak sebuma (masnoće), što može dodatno začepiti pore. Nakupljene nečistoće u porama mogu dovesti do stvaranja akni i prištića. 

Zato je veoma važno svakodnevno pravilno i temeljito čistiti lice jer ono pomaže ukloniti nečistoće i spriječiti začepljenje pora,

Čista koža će bolje apsorbirati sastojke proizvoda za njegu i povećati njihovu učinkovitost.

Nadalje, lagana masaža kože tijekom čišćenja potiče cirkulaciju, što doprinosi boljoj opskrbi stanica kože hranjivim tvarima proizvoda za njegu.

Uklanjanje odumrlih stanica i poticanje cirkulacije pomaže smanjiti fine linije i bore te održavati svježinu kože.

Čista koža ima bolju sposobnost zadržavanja vlage, što doprinosi u održavanju njenog tonusa i elastičnosti,

 Važno je napomenuti da pretjerano često čišćenje lica ili korištenje agresivnih proizvoda može poremetiti prirodnu ravnotežu kože i dovesti do suhoće, iritacija ili upala. 

Preporučuje se nježno čišćenje lica dva puta dnevno, ujutro i prije spavanja, koristeći proizvode prilagođene vašem tipu kože.

Prirodno čišćenje lica

odaberite bio q prirodni gel za umivanje za normalnu i suhu kožu ili bio q prirodni gel za umivanje za normalnu i masnu kožu

Jednostavno čišćenje kože Vašeg lica, ujutro i navečer, može Vam pomoći u održavanju pora čistima. Sve što trebate je pronaći sredstvo za čišćenje koje je istovremeno nježno i učinkovito

Zbog niske cijene proizvodnje i dostupnosti, najčešće se koriste sulfati, konkretno: natrijev lauril-sulfat (Sodium Lauryl Sulfate – SLS) i natrijev lauret-sulfat (Sodium Laureth Sulfate – SLES). 

SLS su najrasprostranjeniji i vrlo učinkoviti sastojci za pjenjenje preparata, ali dokazano iritiraju i isušuju kožu: oštećuju njezin površinski sloj i mogu uzrokovati alergijske reakcije i svrbež. 

S obzirom na svojstva, na kožu djeluju komedogeno – začepljuje pore i uzrokuju nastanak akni kod osoba s osjetljivom i aknama sklonom kožom.

Osobe s osjetljivom kožom, posebno kožom izrazito osjetljivom na iritacije te onih koji pate od atopijskog dermatitisa (ekcema), rozacee, psorijaze i ostalih kožnih bolesti, trebali bi izbjegavati proizvode koji sadrže SLS i SLES.

Nasuprot sulfatima, u kozmetici se za istu primjenu koriste prirodni, neionski tenzidi dobiveni iz biljaka kao što su: Coco glukozid, decil glukozid i još neki. 

Točnije, to su spojevi dobiveni iz prirodnog derivata kokosovog ulja i glukoze.

Ovi neionski surfaktanti su blagi i nježni, stvaraju dobru pjenu i odlični su u slijeđenju organskog i prirodnog puta.

Surfaktant BIO Q gela za umivanje upravo su kokosov glukozid i decil glukozid. U kombinaciji s visokim udjelom Aloe vere i organskih ulja dubinski čisti, dezinficira, njeguje i hidratizira.

Licu će osigurati najnježnije, a temeljito čišćenje i neće iritirati ni isušivati kožu.

Pravilno čišćenje lica u 5 koraka 

Kako pravilno očistiti lice? U nastavku donosimo savjete kako možete u 5 koraka na prirodan način očistiti svoje lice:

1. Dobro ovlažite lice mlakom vodom.

2. Na jagodice prstiju istisnite BIO Q gel za umivanje u količini zrna graška.

3. Na ovlaženo lice nježno, jagodicama prstiju umasirajte na lice, vrat i  dekolte, BIO Q gel za umivanje punih 60 sekundi. Učinite to i na području oko očiju bez straha, ne peče za oči jer ne sadrži SLS.  

Gel se u kontaktu s vodom neće zapjeniti, pretvorit će se u nježnu, bijelu, fino razmazivu emulziju.

Budite temeljiti, ali nježni: spužvice, četkice i ostali alati nisu potrebni, posebno ako je koža tanka, suha ili osjetljiva. 

Kvalitetan čistač otklonit će višak sebuma, odumrle stanice i izvući nečistoće iz pora bez pomagala koja to čine mehanički i mogu biti gruba prema koži.

Zašto 60 sekundi?

  • 60 sekundi nježne masaže koja bi trebala biti obavezan dio večernje rutine je potrebno kako biste proizvodu omogućili djelovanje, da se razgradi, otopi šminku i nečistoće s površine kože i dubinski ukloni sve nečistoće koje su se nakupile u porama tijekom dana, te dobro upije u kožu. 
kako-ocistiti-lice-prirodnim-putem

Na taj ćete način omekšati kožu i učiniti je propusnom za njegu, ali i potaknuti cirkulaciju i ojačati tonus kože. 

  • 60 sekundi omogućava Vam da se posvetite i dijelovima lica koje inače znate preskočiti ili ih ne čistite dovoljno temeljito – rubovi nosa i usnica, korijen obrva, liniju uz korijen kose i sl.
  • 60 sekundi je vrijeme u kojem ćete omogućiti blagotvornim sastojcima organske Aloe vere, eteričnih ulja i ostalih prirodnih ovlaživača (biljnog glicerina i propandiola) da dopru u duboke slojeve kože, nahrane je, zaštite od bakterija i hidratiziraju.

4. Umijte lice kako biste uklonili bijelu emulziju nastalu utrljavanjem. 

Nikad se ne umivajte jako toplom vodom jer pretjerano isušuje kožu. Voda neka bude mlaka/umjereno topla.

Pri skidanju šminke umjereno topla, za jutarnje umivanje mlaka.

prirodno-čišćenje-lica

Nakon što ste kožu očistili i do kraja uklonili sredstvo za čišćenje, neka umivanju ne bude kraj! 

Zapljuskujte lice vodom, najbolje hladnom. Snažno ćete dodatno potaknuti cirkulaciju, a ujutro nema boljeg razbuđivanja!

cime-ocistiti-lice

5. Mekim ručnikom blago tapkajući uklonite vodu, ali lice neka ostane vlažno. Nikada ručnikom ne trljajte lice. Budite nježni prema koži lica. 

BIO Q gel će pri svakom umivanju dubinski očistiti pore do te mjere da će izazvati momentalni dotok kisika u stanice kože Vašeg lica. Primijetit ćete da je koža lica za nijansu posvijetlila – ako imate tamne kolobare oko očiju, na minutu će posvijetliti.

bio-q-gel

Neka rutina čišćenja lica postane jedan od omiljenih trenutaka u danu uz provjereno, BIO Q najbolji prirodni gel za umivanje!

Slijedite li upute za čišćenje lica u ovih 5 koraka, rezultati sigurno neće izostati i koža Vašeg lica će Vam biti zahvalna. Odisat će svježinom, finom mekoćom, mirisom prirode i zdravljem

Njegu lica nastavite 3 sekunda od umivanja. Koža je najpropusnija za hranjive sastojke netom nakon umivanja.

bio-q-3

A tu je i bonus: za svakodnevnu njegu potrebna je tako mala količina gela pa će pakiranje trajati mjesecima.

Naš univerzalni recept za opće dobro stanje cijelog organizma! SMIJTE SE ŠTO ČEŠĆE!

Odgovori