Eterično ulje ORLOVIH NOKTIJU


Orlovi nokti, kozja krv ili božje drvce, latinskog naziva Lonicera caprifolium, potječe iz Kine, a danas se može naći i u mediteranskom području. U kineskom nazivu biljke, Jin Yin Hua, Jin znači zlato, Yin srebro, a Hua cvijet. Ime joj potječe iz poznate enciklopedije kineske tradicionalne medicine Bencao Gangmu. Cvjetovi biljke na vrhu latica bijele su boje koja se pretvara u zlatnu, po čemu je biljka i dobila ime.

Suhi ili svježi cvijet, cijenjen u kineskoj tradicionalnoj medicini, ima izražena antibakterijska i antivirusna svojstva. Usto, biljka se koristi za detoksikaciju, otklanjanje upala, olakšavanje mokrenja, uklanjanje svraba, čišćenje krvi te prevenciju infekcije gornjih dišnih puteva. Slatkog je okusa i posebno aromatična. Biljka je u Kini sastavni dio svakodnevnih čajeva.

Ljekovita svojstva eteričnog ulja orlovih noktiju

Biljka je djelotovorna u borbi protiv raznih bakterija i uzročnika zaraznih bolesti, kao što su zlatni stafilokok (lat. Staphylococcus aureus), streptokok, koli bakterije, dizenterijske bakterije, Vibrio cholerae (uzročnik kolere), tifusne bakterije itd.

Pripisuju joj se učinkovita svojstva protiv pneumokoka, meningokoka i uzročnika tuberkuloze te svih virusnih prehlada i virusa herpesa. Ima protuupalna i antitoksična svojstva, pomaže kod smanjivanja oteklina, opeklina i čireva.

 

PRIRODNA KOZMETIKA MIRATI

Zbog blagotvornog, umirujućeg djelovanja na kožu sastavni je dio njege lica i tijela MIRATI: nalazi se u dnevnoj i noćnoj kremi za lice te u losionu za tijelo. U sva tri preparata njezin “vodič” je ghee maslac: zahvaljujući sposobnosti pospješivanja apsorpcije i asimilacije ljekovitog bilja, ghee prenosi ljekovita svojstva ovog prekrasnog eteričnog ulja do stanica duboko u potkožnom tkivu.

Linija MIRATI idealna je za vraćanje zdravog balansa vlage i sebuma svih tipova kože, svih dobi, a posebno suhe, dehidrirane, osjetljive te kože sklone rozacei i atopijskom dermatitisu. Zahvaljujući prirodnim antiseptičkim svojstvima zahvalna će joj biti i koža sklona aknama i upalnim procesima.

Jedna linija za različite tipove kože? Da. Zadatak preparata? Hidratacijom na prvom mjestu te pomno selektiranim hranjivim sastojcima vratiti koži prirodnu ravnotežu.

https://www.bio-boutique.eu/shop/nekategorizirane/dnevna-krema-s-ghee-maslacem/

Odgovori