Kako zaštititi kožu od štetnih zračenja tijekom cijele godine?


Da, ljeti je koža najizloženija štetnom Sunčevu zračenju i tada smo najagilniji po pitanju zaštite. I to je OK, ali ne zaboravimo da Sunce može izazvati štetu i kad ga oblaci zaklanjaju: za oblačnih dana do Zemlje dopire čak 40% Sunčeva UV zračenja.

Sunce emitira tri tipa UV zraka: UVC, UVA i UVB

UVC zrake su najsnažnije, ali rijetko uspiju prodrijeti kroz Zemljinu atmosferu, što znači da su najmanji faktor u pojavi raka kože i zato se rijetko i spominju.

UVB zrake odgovorne su za većinu oštećenja kože i znatno pridonose razvoju malignih oboljenja kože. Prodiru u površinske slojeve kože, uzrokuju opekline i slabije ili jače crvenilo koje se poslije pretvara u potamnjeli ten.

UVA zračenje, prema istraživanjima Svjetske zdravstvene organizacije, sačinjava otprilike 95% ukupnog ultraljubičastog zračenja koje dopire do površine našeg planeta. UVA zrake dopiru do dubljih slojeva kože i koža odmah tamni. Uvelike su odgovorne za nastajanje bora i starenje kože te doprinose nastajanju raka kože.

 

INFRACRVENO ZRAČENJE SUNCA

Sunce zrači i infracrvenim zračenjem (IR), koje prodire duboko u kožu: prolazi kroz epidermu (gornji sloj) i dermu (srednji sloj) sve do subkutisa (potkožnog tkiva). Za razliku od UV zraka koje oštećuju staničnu membranu, IR-A zrake dopiru u samu stanicu, u mitohondrijama uzrokujući oksidativni stres i oslobađanje slobodnih radikala.

Tada dolazi do strukturnih promjena u kolagenu, što dodatno ubrzava proces starenja kože već izazvanog UV zračenjem. Zato stručnjaci upozoravaju da zaštitna krema obavezno mora sadržavati i zaštitu od IR-A zračenja.

KLJUČNA STVAR!

UV zrake prodiru kroz oblake, staklo i smog, stoga je SPF zaštita iznimno važna tijekom cijele godine, čak i ako se Sunčevoj svjetlosti izlažete samo na putu do posla i natrag.

 

A MOBITELI & ostalo?

Mobiteli, računala, laptopi… sva umjetna rasvjeta emitira HEV zračenje („plavo svjetlo“). Kontinuirano izlaganje koncentriranim izvorima HEV zračenja može uzrokovati oštećenja kože, uključujući hiperpigmentacije, upale i slabljenje površinskog sloja kože, odnosno njezine napetosti. Ukratko, HEV zračenje jedan je od uzročnika fotostarenja kože.

 

NEKA VAŠA ZAŠTITA BUDE KOMPLETNA I SVAKODNEVNA KROZ CIJELU GODINU!

U Bio Boutiqueu Vas čekaju najmodernije inovativne veganske anti-age formulacije širokog spektra zaštite (patentirani fizički filtri) od UVA i UVB, a u kremi za lice i od IR-A i HEV zračenja („plavo svjetlo“) te od urbanog onečišćenja. U ovim kremama i spreju nema štetnih kemijskih filtara.

Osim titanovog dioksida, poznatog mineralnog filtra širokog spektra, Vašu kožu štite UVINUL A+®, TINOSORB S® i UVINUL T 150®, patentirani zaštitni filtri najnovije generacije. Riječ je o inovativnim formulacijama dobivenim u laboratorijima pod palicom znanstvenika koji su svoja istraživanja i rad usmjerili prema prirodnome. Otporni su na vrlo visoke temperature i nježni prema svijetloj i osjetljivoj koži.

Uz kompletnu zaštitu, kreme i sprej, prema odabiru, obogaćeni su ekstraktima reishi gljive (hrastove sjajnice), lišća zelenog čaja, kivija, smilja, primorskog bora, Aloe vere, vitaminom E te uljima avokada, badema i sjemenki grožđa. Njeguju kožu i štite je od fotostarenja i hiperpigmentacija. Kreme za lice blage su prema svakom tipu kože, izvrsno hidratiziraju, a idealne su i kao podloga za šminku!

Živimo u gradu = važno nam je zaštititi kožu od Sunčevog zračenja (UVA i UVB zraka) i najkritičnijih faktora koji uzrokuju starenje kože -umjetna rasvjeta, smog i ostala onečišćenja, zračenje mobilnih telefona i ostalih vrsta ekrana.

Odabirom zaštite s prirodnim filtrima SUN&CITY, uz kompletnu zaštitu od svih vrsta štetnih zračenja, kožu štitite i od:

⬇️pojave mrlja

⬇️gubitka vlage i elastičnosti

⬇️nastajanja bora

⬇️suhoće i zadebljanja.

Cure, koža ne stradava samo na plaži! Mazite se i pazite…

Be safe. Be carefree. Enjoy all seasons!

Webshop: prirodna zaštita od sunca

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)