Kako zaštititi kožu od sunčevog zračenja, pogotovo ljeti?

kako zaštititi kožu od zračenja

Da, ljeti je koža najizloženija štetnom Sunčevu zračenju i tada smo najagilniji po pitanju zaštite, ali ne zaboravimo da Sunce može izazvati štetu i kad ga oblaci zaklanjaju: za oblačnih dana do Zemlje dopire čak 40% Sunčeva UV zračenja.

Znate li da Sunce emitira tri tipa UV zraka: UVC, UVA, UVB?

UV zračenje je ultravioletno svjetlo odgovorno za preplanulost, ali i opekline, fotostarenje čak i rak kože. Sunce emitira tri vrste UV zraka: UVC, UVB i UVA

UVC zrake su najsnažnije, ali rijetko uspiju prodrijeti kroz Zemljinu atmosferu, što znači da su najmanji faktor u pojavi raka kože i zato se rijetko i spominju.

UVB zrake odgovorne su za većinu oštećenja kože i znatno pridonose razvoju malignih oboljenja kože. Prodiru u površinske slojeve kože, uzrokuju opekline i slabije ili jače crvenilo koje se prelazi u potamnjeli ten.

UVA zračenje, prema istraživanjima Svjetske zdravstvene organizacije, sačinjava otprilike 95% ukupnog ultraljubičastog zračenja koje dopire do površine našeg planeta. UVA zrake dopiru do dubljih slojeva kože i koža odmah tamni. Uvelike su odgovorne za nastajanje bora i starenje kože te doprinose nastajanju raka kože.

KLJUČNA STVAR!

UV zrake prodiru kroz oblake, staklo i smog, stoga je SPF zaštita iznimno važna tijekom cijele godine, čak i ako se Sunčevoj svjetlosti izlažete samo na putu do posla i natrag.

infracrveno zračenje sunca

Infracrveno zračenje sunca

IR znači infracrveno zračenje, koje može prodrijeti duboko u kožu. Tamo izaziva zagrijavanje tkiva, stvara slobodne radikale, širi kapilare i ubrzava razgradnju kolagena.

Sunce zrači i infracrvenim zračenjem (IR), koje prodire duboko u kožu: prolazi kroz epidermu (gornji sloj) i dermu (srednji sloj) sve do subkutisa (potkožnog tkiva). Za razliku od UV zraka koje oštećuju staničnu membranu, IR-A zrake dopiru u samu stanicu, u mitohondrijama uzrokuju oksidativni stres i oslobađanje slobodnih radikala.

Tada dolazi do strukturnih promjena u kolagenu, što dodatno ubrzava proces starenja kože već izazvanog UV zračenjem.

Zato stručnjaci upozoravaju da zaštitna krema obavezno mora sadržavati i zaštitu od IR-a zračenja?

zrače li mobiteli

Zrače li mobiteli i ostali uređaji?

HEV zračenje je visokoenergetsko plavo svjetlo. Za kožu ono znači porast slobodnih radikala, upala i diskoloracija.

Potječe od sunca, ali i od mobitela, računala, laptopa, TV, monitora, pametnih telefona pa čak i nekih vrsta žarulja. Sva umjetna rasvjeta emitira HEV zračenje („plavo svjetlo“).

Kontinuirano izlaganje koncentriranim izvorima HEV zračenja može uzrokovati oštećenja kože, uključujući hiperpigmentacije, upale i slabljenje površinskog sloja kože, odnosno njezine napetosti. Ukratko, HEV zračenje jedan je od uzročnika fotostarenja kože.

zrače li laptopi

UVA, IR i HEV dopiru do kože stalnim intenzitetom tijekom cijele godine.

Visoka razina zaštite može se postići najnovijom generacijom proizvoda za zaštitu od sunca s fizičkim filtrima, sigurnim za kožu i okoliš.

Neka vaša zaštita bude kompletna i svakodnevna kroz cijelu godinu!

U Bio Boutique-u Vas čekaju najmodernije inovativne veganske anti-age formulacije širokog spektra zaštite (patentirani fizički filtri) od UVA i UVB, a u kremi za lice i od IR-A i HEV zračenja („plavo svjetlo“) te od urbanog onečišćenja. U ovim kremama i spreju nema štetnih kemijskih filtara.

Inovativne anti-age formulacije s prirodnim fizički filtrima i koenzimom Q10 štite od UV i HEV zračenja.

Posebni ističemo kao jedan od glavnih aktivnih sastojaka ekstrakt reishi gljive (hrastova sjsjnica), koji je poznat po antikancerogenim svojstvima te je velika pomoć u zaštiti kože od nastanka melanoma.

Proizvodi su bogati organskim ekstraktima aloe vere, kivija, zelene alge, kineskog čajevca, vinove loze njeguje i snažno štiti kožu od isušivanja, fotostarenja i hiperpigmentacija.

Organska ulja jojobe, avokada, kokosa, masline, karanja, suncokreta, badema, sjemenki grožđa, smilja, hidroliziranog proteina graške i svih ostalih prirodnih blagotvornih sastojaka, štite, hidratiziraju, njeguju, pomažu kod kožnih infekcija i ostalih kožnih problema.  

Prikladni za osjetljivu kožu. Bez štetnih kemijskih filtara. Sigurni zaštita za cijelu obitelj!

Kreme za lice blage su prema svakom tipu kože, izvrsno hidratiziraju, a idealne su i kao podloga za šminku!

Odabirom zaštite s prirodnim filtrima uz kompletnu zaštitu od svih vrsta štetnih zračenja, kožu štitite i od:

  • pojave mrlja
  • gubitka vlage i elastičnosti
  • nastajanja bora
  • suhoće i zadebljanja

zaštita djece od sunca

Za zaštitu nježne dječje kože kvaliteta i sigurnost primjene potvrđeni od dermatologa hipoalergenim ispitivanjem proizvoda:

Proizvodi sadrže certificiranu, ekološku novu generaciju fizičkih filtara koji pružaju visoku UVA i UVB zaštitu i minimiziraju rizik od alergijskih reakcija izazvanih izlaganjem suncu.

Snažno hidratizirajući betain i ulja slatkog badema, sjemenki lubenice, prebiotik inulin i organski glicerin pomažu jačati prirodnu zaštitnu barijeru kože i zadržavanje optimalne količine vlage u epidermisu. 

Prirodni vitamin E i bisabolol dobiven iz kamilice sa svojim protuupalnim svojstvima doprinose obnovi nadražene kože.

Moderna formula s prirodnim filtrima i hipoalergenskim svojstvima doprinosi da se kreme lagano razmazuju i ne opterećuju kožu – od 1 dana života. 

serum za njegu i zaštitu od sunca

UVA, IR i HEV dopiru do kože stalnim intenzitetom tijekom cijele godine. Visoka razina zaštite može se postići i najnovijom generacijom organskih filtara kao što su oni u

Kao ključni sastojak sadrži Nectaria Lithops™ ekstrakt biljke „živi kamen“, koji predstavlja otkriće u kozmetici u 2021.g. Sastojci ovog ekstrakta stimuliraju epidermalne stanice da same sinteziraju vitamin D, do 100 % i  zadržavaju vlagu što je od izuztene važnosti u održavanju čvrstoće, zdrave boje, razine vlage i sjaja kože.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)