Prirodna zaštita od sunca s Reishi gljivom


Latinskog naziva latinskog naziva Ganoderma lucidum – reishi (hrastova sjajnica) gljiva potječe iz toplih i vlažnih predjela Azije, a godinama je upravo ona bila najvažnija biljka istočnjačke medicine, posebno u Kini i Japanu.

Reishi je rijetka u prirodi, a raste kao saprofit ili parazit, na stablima ili panjevima većinom listopadnog drveća. Najčešće raste na hrastu, vrlo rijetko na smreki ili arišu. Ne spada u jestive gljive, a popularnost je postigla kao medicinska gljiva s najvećim poznatim spektrom blagotvornih djelovanja na ljudsko zdravlje i jedna je od najviše izučavanih jedinki u svijetu biljaka i gljiva.

Sinonimi pod kojima se spominje: Reishi, Ling Zhi / Ling Chi, Jong Si / ryongji, Shiny Lackporling, Mannentake, gljiva besmrtnosti, nebeska trava, čudo prirode, biljka sreće, lijek kraljeva, gljiva vječnog života, biljka duhovne moći.

LJEKOVITA SVOJSTVA REISHI GLJIVE

U plodnom tijelu izuzetno bogatog kemijskog sastava su utvrđene esencijalne i neesencijalne aminokiseline, organske kiseline, polisaharidi, beta glukani, triterpenoidi, kumarini, saponini, fitoncidi, vitamini: C (osobito), B3, B5 i D i alkaloidi, a od makro i mikroelemenata: germanij, kalcij, natrij, magnezij, željezo, mangan, fosfor, cink, bakar, sumpor, selen, srebro i dr.

Reishi gljiva (hrastova sjajnica) uistinu je nevjerojatan izvor ljekovitih svojstava:

 • Ima i sposobnost regulacije imunosistema odnosno regulacije imunosnog odgovora. Moćan je imunostimulator – zato se konzumacija preporučuje u slučaju poremećaja imunološkog sustava, uključujući i AIDS.
 • Blokira sintezu DNK-a stanica raka, uništava enzimatsku aktivnost tumorskih stanica, ubrzava nastanak makrofaga (prirodnih stanica ubojica) i regulira limfocite T i B te time ograničava širenje stanica raka. Beta-glukan u reishiju pomaže imunološkim stanicama da se vežu na tumorske stanice i smanje njihov broj, a karotenoid kantaksantin u suradnji s beta-glukanima usporava rast tumora.
 • Dobri rezultati prema rezultatima Instituta Amato u Japanu su postignuti kod psorijaze, neurodermatitisa, reumatoidnog artritisa, eritemskog lupusa, hašimotovog sindroma, kod alergija različitog podrijetla, skleroderme.
 • Pomaže regulirati razine masnoća u krvi, loš kolesterol i trigliceride popravljajući dobar kolesterol. Poznata je djelotvornost kod masne jetre i gušterač
 • Pomaže i u liječenju kardiovaskularnih bolesti – protiv zgrušavanja krvi pa snažno djeluje protiv srčanog i moždanog udara, a snižava i krvni tlak.
 • Izvanredna je pomoć kod alergija: lanostan u reishiju djeluje kao prirodni antihistaminik.

Prirodna zaštita od sunca s Reishi gljivom

REISHI GLJIVA KAO ZAŠTITA KOŽE

Odabrali smo upravo sastojke reishi gljive kao djelatne tvari u kozmetičkim preparatima jer pomažu u zaštiti od UV zračenja, protiv pigmentacijskih mrlja i fotostarenja.

Osim toga navode se i ekološke koristi upotrebe gljiva u kozmetičke svrhe.

Zato se u tradicionalnoj kineskoj i japanskoj medicini od davnina koristi za poboljšanje vitalnosti i dugovječnosti organizma.

prirodna zaštita od sunca reishi gljiva

PRIRODNA ZAŠTITA KOŽE 

Prirodna zaštita od Sunčevih (UVA i UVB) i ostalih štetnih zračenja (IR, HEV zračenje), te od urbanog onečćenja, namijenjena je koži koja je u gradskim uvjetima tijekom cijele godine izložena stresu, smogu, suncu, vjetru, zračenjima računala i mobitela. Isključivo prirodnim filtrima štiti od cijelog spektra štetnih sunčevih zraka, klimatskih uvjeta i Blu-ray zračenja, a pomno selektiranim prirodnim ekstraktima i uljima od prijevremenog starenja.

Nikad ne zaboravite da koža ne stradava samo na plaži. Sunce, predragocjeni izvor D-vitamina, nažalost, razara kožno tkivo i kroz oblake.

Prirodni proizvodi za zaštitu lica i tijela od sunca štite Vas od izlaska iz kuće, na putu do posla, pri telefoniranju, za računalom, na ulici, od za kožu razornog djelovanja ispušnih plinova.

U Bio Boutique-u ćete naći kreme  s prirodnim filtrima faktor 30 i faktor 50, prekrasne su teksture, lako razmazive, idealne kao podloga za šminku, a odabrati možete i toniranu kremu – sve tri jednako štite dragocjenim ekstraktima reishija, lišća zelenog čaja, kivija, smilja, grožđa, hidroliziraih proteina graška, Aloe vere, zelene alge, uljima avokada, badema, sjemenki grožđa vitaminom E te koenzimom Q10.

Svi su proizvodi dermatološki ispitani na osjetljivoj koži, certificirani ekološki i veganski.

Pročitajte još jedanput… Za antioksidacijske borce izabrani su najbolji od najboljih! Navedeni ekstrakti i ulja nude najbolju moguću hidrataciju i zaštitu od prijevremenog starenja. Kreme su toliko bogate prirodnim zaštitnicima kože da njima i ljeti i zimi, kad je koža na najvećem udaru, komotno možete zamijeniti osnovnu njegu!

Probate li bilo koji proizvod za zaštitu od sunca s faktorima 30 i 50 i za njegu nakon sunčanja iz Bio Boutiquea, nećete se htjeti razdvojiti od njega!

reishi gljiva

1. Krema za zaštitu lica od sunca s prirodnim filtrima SPF 50

Štiti od UVA i UVB zračenja, bez štetnih kemijskih filtara. Sadrži prirodne sastojke iz organskog uzgoja – čiste ekstrakte reishi gljive (hrastova sjajnica), aloe vere, kivija, zelene alge, smilja, zelenog čajevca, organska ulja badema, sjemenki grožđa i suncokreta, koenzima Q10 i hidrolizirani protein graška koji potiču stvaranje kolagena, snažno štite kožu od UV zraka, fotostarenja i nastanka hiperpigmentacija. 

Krema_za_zastitu_lica_od_sunca_SPF50_50

2. Krema za zaštitu od sunca s prirodnim filtrima SPF 30

Štiti od UVA i UVB zračenja, bez štetnih kemijskih filtara. Sadrži prirodne sastojke iz organskog uzgoja – čiste ekstrakte reishi gljive (hrastova sjajnica), aloe vere, zelene alge, kivija, zelenog čajevca, vinove loze, organska ulja masline, pongamije, kokosa, orizanola i koenzima Q10 koji potiču stvaranje kolagena, snažno štite kožu od fotostarenja i nastanka hiperpigmentacija. 

Koristite je za zaštitu dijelova tijela svakodnevno izloženih suncu lica, dekoltea, ruku, nogu.

Krema za zaštitu od sunca s prirodnim filtrima

3. Zaštita tijela od sunca u spreju s prirodnim filtrima SPF 50

S prirodnim fizički filtrima i koenzimom Q10 štiti od UVA i UVB zračenja.

Ulja jojobe i avokada iz organskog uzgoja bogato hrane a organski ekstrakti aloe vere, reishi gljive (hrastove sjajnice), kivija, zelene alge, kineskog čajevca, vinove loze snažno štite kožu od isušivanja, fotostarenja i hiperpigmentacija.

Bez štetnih kemijskih filtara.

Zaštita tijela od sunca u spreju

4. Hranjivi hidratantni gel za tijelo nakon sunčanja

Snažna pomoć u hidrataciji i njezi tijela nakon sunčanja, umiruje i osvježava sastojcima za hidrataciju i zadržavanje vlage kao što su urea, koenzim Q10, ekstraktima reishi gljive i zelene alge, 100 % prirodnim kompleksima biljnih ekstrakata:

 • aloe vere
 • kivija
 • zelenog čaja
 • uljima jojobe
 • sjemenki grožđa i suncokreta
 • kukuruznim škrobom i hidroliziranim proteinima pšenice

Hranjivi hidratantni gel za tijelo nakon sunčanja

Odgovori