ODABIR OBLIKA NOKTIJU ZA SAVRŠEN IZGLED VAŠIH RUKU


Odabir oblika noktiju za savršen izgled Vaših ruku

Njegovane ruke, uređeni i zdravi nokti puno govore o Vama i utječu na dojam koji ostavljate kako u privatnom, tako i u poslovnom okruženju. Osim što pridonose ljepoti, jačaju i Vaše samopouzdanje. Odaju Vaš stil i način života.

Stoga je jako važno odabrati oblik noktiju koji će pomoći da Vaše ruke izgledaju ljepše i profinjenije. Ako lakirate nokte, važno je da oblik noktiju i boja laka za nokte budu usklađeni i da pristaju Vašim rukama i Vašem ukusu.

I još nešto! Izuzetno je važno kakvim preparatima njegujete Vaše ruke i kakva je kvaliteta lakova za nokte koje koristite. Znajte! Lak za nokte je vrlo otrovan kozmetički preparat jer sadrži mnoge toksične sastojke koji kroz nokte ulaze i zadržavaju se u vašem tijelu. No, postoje zdrave varijante, prirodni lakovi za nokte!

 To su prirodni lakovi za nokte koje preporučamo i koje možete naći u Bio Boutiqueu.

Važno je naglasiti da svi imamo različite ruke i kako je jedinstven svatko od nas tako su jedinstvene i naše ruke, upravo takve kakve jesu i ne treba imati komplekse zbog njihove morfologije. U pravilu svaka žena odabere jedan ili dva oblika noktiju koja smatra odgovarajućim.

Mi Vam želimo pomoći kako da ih uljepšate kako biste uživali u njihovom izgledu. Stoga smo pripremili nekoliko savjeta u odabiru oblika noktiju i boja lakova za nokte u skladu s Vašim rukama.

Koji oblik noktiju odabrati za savršen izgled ruku?

 Sigurno se pitate koji bi oblik noktiju bio idealan za Vas? Većina bira oblik prema svom ukusu. Pravilnim odabirom oblika noktiju možete potpuno promijeniti izgled Vaših ruku, ali i pogrešnim.

Pri odabiru posebno obratite pažnju na Vaš način života, Vaše svakodnevne aktivnosti, kao i prirodu Vaših noktiju. Procijenite što je za Vas praktično, a da lijepo izgleda.

Najprije ustanovite oblik Vaših prstiju i ruku kako biste ih najbolje uskladili s oblikom noktiju.

Postoji sedam glavnih oblika noktiju: okrugli (rounded), četvrtasti (square), squoval (squoval), ovalni (oval), bademasti (almond), šiljasti (stiletto) i balerina (ballerina).

Okrugli nokti

Okrugli nokti su najjednostavniji oblik noktiju i djeluju najprirodnije. U potpunosti slijede prirodne konture nokta i odgovaraju svima. Poželjni su i za kratke i za lomljive nokte, izdržljiviji su od ostalih oblika i teže pucaju, pa omogućavaju lakše obavljanje svih poslova. Okrugli oblik noktiju nose ženstvene, njegovane i romantične žene.

Započnite turpijanjem nokta sa strane prema sredini, u istom smjeru. Rezultat bi trebao dati savršeni polukrug.

Ovako oblikovani nokti najbolje izgledaju s neutralnim ili pastelnim nijansama lakova za nokte kao što su : Prirodni lak za nokte Rose Nude,  Spontanee, Confiante ili Prirodni lak za nokte obogaćen vitaminima Parfaite.

Ove brandove prirodnih lakova za nokte kao i njihove različite boje i nijanse možete pronaći na našoj web stranici ili u Bio Boutiqueu.

https://bio-boutique.eu/kategorija-proizvoda/prirodni-lakovi-za-nokte/

Četvrtasti nokti

Četvrtasti oblik nokta se smatra sofisticiranim i posebno je pogodan za Francusku manikuru. Stručnjaci za manikuru ne preporučuju nošenje ovog oblika ako su nokti prirodno vrlo široki – vizualno vam mogu skratiti prste i učiniti da ruke djeluju kraće i bucmastije. Ako imate iskrivljene prste, ovaj oblik još više naglašava njihov oblik.

Ovaj oblik odgovara samo tankim, dugim prstima i uskoj nokatnoj ploči. Ukoliko se odlučite za ovaj oblik preporučamo kraće nokte. Ako se ipak odlučite za duže nokte, imajte na umu da se na dugim noktima zaoštreni kutovi mogu lakše oštetiti. Ovakav oblik noktiju odlikuje snažne, moćne i odvažne žene.

Ako želite četvrtasti oblik, počnite s turpijanjem od sredine – vrh turpijajte pod pravim kutom u odnosu na duljinu nokta. Neka rubovi budu pod pravim kutom i oštri.

Odaberite najsmjelije boje kao npr. Prirodni lak za nokte Ambitieuse, Prirodni lak za nokte Inspirante, Prirodni lak za nokte Conquerante ili Prirodni lak za nokte Mysterieuse; ove tamne nijanse izgledaju posebno dobro.

Squoval oblik noktiju

 Squoval (sastavljena riječ od engl. riječi square i oval) oblik noktiju je kombinacija kockastog i ovalnog oblika. Riječ je o zaobljenom četvrtastom obliku posebno pogodnom za dužu nokatnu ploču na kojoj izgleda savršeno i elegantno. Ovakav oblik noktiju je najtraženiji jer je neutralan i dobro izgleda na gotovo svim oblicima prstiju. Najviše nalikuje prirodnim noktima. Odlikuje ambiciozne žene.

Za ovaj oblik noktiju turpijajte od središta nokta, kao i kod četvrtastog oblika, samo na kraju lagano zaoblite uglove.

Ovom obliku noktiju pristaje bilo koja nijansa laka bez obzira na trendove, no naša bi preporuka bila Prirodni lak za nokte Petillante.

Ovalni oblik noktiju

Ovalni oblik noktiju preporuča se za kraće i deblje prste. Izdužuje prste i čini ih profinjenijima i daje im prirodan izgled. Za ovalni oblik, nokti trebaju biti dugački 3-4 mm jer ih nije moguće oblikovati na prekratkim noktima. Savršen je za čvrste ili široke nokte jer uz ovalni oblik noktiju ruke djeluju nježnije.

Nokte počnite oblikovati u oval već od početka nokta gdje se on odvaja od mesa i kožice, dijagonalno u obliku jajeta sa obje strane.

Ovaj elegantni oblik možete odabrati za svakodnevne poslovne obaveze uz neutralniju nijansu Prirodnog laka za nokte Confiante ili Prirodnog laka za nokte obogaćenog vitaminima Parfaite, a za večernje izlaske odaberite tamnu boju Prirodnog laka za nokte Conquerante ili crvenu nijansu Prirodnog laka za nokte Facinante.

Bademasti oblik noktiju

Bademasti oblik noktiju je vrlo popularan i zanimljiv te jedan od najuočljivijih oblika noktiju pa ga odaberite samo ako želite da vaše ruke plijene pažnju. Bademasti oblik lijepo izgleda na dugim noktima, izdužuje prste i lijepo izgleda na svakoj ruci. Na prvi pogled vrlo je sličan ovalnom obliku, ali ipak postoji razlika. Započinje zaobljenim kutovima, na vrhu se malo sužava i vrh je uvijek zaobljen.

Nokti se oblikuju slično kao i za ovalni oblik, no vrh je dosta uži. U ovom obliku nokti često pucaju pa ih je teže održavati, naročito ako su duži. Ako se odlučite za ovaj oblik, savjetujemo Vam da nokti budu kraći i da ih zaštitite Prirodnim završnim slojem za nokte.

Nokti u obliku badema su iznimno elegantni, prsti i ruka izgledaju profinjeno posebno za večernje izlaske, a naročito dobro izgledaju s tamnim nijansama kao što je npr. Prirodni lak za nokte Inspirante, s crvenim nijansama kao Prirodni lak za nokte Impulsive i svijetlim nijansama od kojih preporučamo Prirodni lak za nokte obogaćen vitaminima Parfaite .

Špicasti (stiletto) oblik nokta

Stilleto ili špicasti oblik noktiju privlači pažnju gdje god se pojavili. Daje originalan izgled Vašim rukama i najbolje pristaje dugim noktima. Malim dlanovima i kraćim prstima daje privid duljine.

Razlikuje se od bademastog oblika po tome što se nokti prema vrhu sužavaju puno oštrije i formiraju vrh. Ovaj oblik se može formirati samo na veoma dugim i čvrstim noktima i nije ga lako postići na prirodnim noktima.

Stilletto oblik noktiju se usuđuju nositi seksi žene koje vole izazove, kreativne su i nametljive. Stiletto je oblik nokta za žene sa stavom.

 

Balerina oblik

Balerina oblik noktiju je rješenje za one koje imaju široku nokatnu ploču i za one koje vole duže kockaste nokte. Vrh ovalnih i bademastih noktiju je zaobljen, a oblik “balerine” je na vrhu četvrtast. Balerina je ovaj naziv dobio zbog sličnosti s baletnim papučicama.

Nažalost, balerina oblik ne možete postići na prirodnim noktima. Za ovako zahtjevan oblik potrebna je određena duljina i nokti moraju biti pojačani gelom ili akril tehnikom. Ovaj oblik odabiru mlade, jedinstvene i kreativne žene.

Ako ste posebno kreativni, možete i sami kreirati oblik Vaših noktiju prema vašem ukusu i predloženim oblicima. Mnogi od vas vole sami raditi manikuru kod kuće ne tražeći usluge profesionalnih majstora. U tu svrhu prvo podrežite nokte, ostavljajući ih duljima nego što biste željeli. Ostalo ćete doraditi uz pomoć turpije kojom noktima dajete željeni oblik, neki od ovih koji smo Vam prezentirali. Nanošenje laka je završna faza manikure, tek nakon što nokti imaju savršen oblik.

Manikura Vas može transformirati, odati sliku Vaše nježnosti, ženstvenosti ili izražavati Vašu hrabrost, buntovnost. Ona je odraz Vaše osobnosti.

https://bio-boutique.eu/kategorija-proizvoda/prirodni-lakovi-za-nokte/

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)