Prirodna krema za sunčanje SPF50


Proizvod iz linije prirodnih krema za sunčanje renomiranog talijanskog proizvođača organske i prirodne kozmetike BIOEARTH, formuliran je uz puno poštovanje prema okolišu i morskom ekosustavu za obranu kože u ljetnom periodu. Krema za zaštitu lica od sunca (UVA i UVB) s prirodnim filtrima, CONSHO SUN SPF 50 proširuje našu ljetnu ponudu prirodnih i zelenih proizvoda.

Sredstva za zaštitu od sunca, odnosno razni losioni i kreme za sunce, štite kožu pomoću filtera – tvari koje sprječavaju prodor UVA i UVB zraka u našu kožu. Ti filteri mogu biti:

 • kemijski poput sastojaka  naziva Oxybenzone, Octylcrylene ili
 • fizički poput cinkovog oksida i titanovog dioksida.

 

Kemijski filteri za zaštitu od sunca

Kemijski filteri funkcioniraju na način da apsorbiraju UV zrake a rijetki ih rasprše pri kontaktu s kožom. Ovi filteri su većinom kemijske supstance koje su same po sebi stabilne (tj. nisu fotoosjetljive), no postoje i one koje to nisu. Najproblematičniji kemijski filter kod zaštite od sunca je Avobenzone koji reagira u kontaktu sa svjetlošću.

Kemijski filteri su problematični i zbog toga što uzrokuju štetne posljedice jer koža apsorbira sve tvari koje nanosimo na njenu površinu. Mnogi zagovaratelji prirodne kozmetike i života bez štetnih kemikalija preporučuju izbjegavanje ovakvih filtera za zaštitu od sunca.

Kreme za sunčanje s kemijskim filterima mogu sadržavati filtere od mikroplastike koji se rasprše po vodenoj površini i u moru, talože na njegovom dnu i time negativno utječu na život u moru i morskom okolišu.

 Fizički filteri za zaštitu od sunca

Fizički ili mineralni filteri ostaju na koži i sprječavaju prodor UV zraka u kožu tako što odbijaju zrake ili ih preusmjeravaju. Čestice minerala djeluju kao mala zrcala koja reflektiraju sunčeve zrake, tj. odbijaju zračenje štetno za kožu, štiteći je tako na najbolji mogući način.

Fizički filteri koriste se u proizvodima prirodne kozmetike i u nekim proizvodima za izrazito osjetljivu kožu koja ne podnosi kemijske filtere.

Najpoznatiji fizički filteri:

 • Cinkov oksid
 • Titanov dioksid

Osim što ne prodiru u kožu i nemaju štetno djelovanje na organizam, fizički filteri počinju djelovati odmah nakon nanošenja.

Certificirana veganska Krema za zaštitu lica od sunca (UVA i UVB zračenja) s prirodnim filtrima, CONSHO SUN SPF 50, formulirana je s najvećom pažnjom prema koži i okolišu, obogaćena mnoštvom biljnih ekstrakata antioksidativnih svojstava.

Dubinski i dugotrajno kroz dan hidratizira sokom Aloe vere. Hidratizira i njeguje kokosovim uljem. Tu su i ekstrakti organskoga zelenog čaja i lista crnog grožđa, 100% prirodni kompleks biljnih ekstrakata dobro poznatih antioksidativnih svojstava, kao i vitamin E, maslinovo ulje, ekstrakt ploda kivija, zelene alge Chlorella pyrenoidoisa, vrhunskog antioksidansa reishi gljive, koenzim Q10…

Bez dodanih sintetičkih boja i mirisa, dermatološki testirana na osjetljivoj koži, testirana na nikal, kako bi osigurala visoku zaštitu od UVA i UVB zračenja.

To je fizička krema za sunčanje s prirodnim filterima (mineralni filteri veći od 0,1 μm) koje za razliku od krema za sunčanje s kemijskim filterima, ne zadržavaju toplinu, ne prodiru u kožu i ne razgrađuju se pod utjecajem sunčevih zraka.

Prirodne kreme za sunčanje sadrže biorazgradive filtere pa ne oštećuju život u moru i štite morski ekosustav.

BIOEARTH kreme za sunčanje sa fizičkim filterima formulirane su u skladu s Havajskim protokolom, koji je najrestriktivniji upravo za proizvode za zaštitu od sunca u svrhu zaštite morskog okoliša.

 

 Prednosti Bioearth kreme za sunčanje s prirodnim mineralima:

 • Djelotvorno štiti od UVA i UVB zraka
 • Nije toksična i ne apsorbira se u kožu
 • Štiti neposredno nakon nanošenja te je osobito pogodna za djecu
 • Podnosi duže izlaganje direktnom djelovanju sunčevih zraka
 • Puno je nježnija prema osjetljivoj koži i manja je mogućnost iritacija, jer ne dolazi do zagrijavanja kože uslijed kemijske reakcije između filtera i UV zraka
 • Manje začepljuje pore od kemijskih krema
 • Ima duži rok trajanja i stabilnija je

Još jedna prednost koja Kremu za zaštitu lica od sunca (UVA i UVB) s prirodnim filtrima, CONSHO SUN SPF 50 čini održivom i čak zelenijom je pakiranje; reciklirajuće, lagano i kompaktno, izrađeno od aluminija i kartona, čini proizvod 100% ekološki prihvatljivim.

Aluminijske tube sa kremom za sunčanje su iznutra presvučene zaštitnim slojem, pa sadržaj tube nije u direktnom kontaktu s aluminijem. Čak i kad istiskujete sadržaj, cjelovitost fleksibilne unutarnje zaštite ostaje cjelovita.

Prednosti aluminija:

 • Aluminij predstavlja izvrsnu barijeru; pouzdano i optimalno štiti formulaciju od UV zraka, vlage i kisika posebno za proizvode koji su osjetljiviji jer u svom sastavu imaju vodu.
 • Zahvaljujući svojoj savitljivosti, aluminijska tuba sprječava ulaz nečistoća i mikroorganizama u sadržaj nakon istiskivanja. Kako u našim proizvodima nema kemijskih konzervansa, zaštita proizvoda je od iznimne važnosti.

Zato pakiranje u aluminijske tube omogućava održavanje relativno dugog roka valjanosti čak i nakon otvaranja.

 • Osim toga aluminij je tzv. trajni materijal koji se može više puta reciklirati bez gubitka svojih svojstava i koristiti za nove namjene.

Ekološku Bioearth Kremu za zaštitu lica od sunca (UVA i UVB) s prirodnim filtrima, CONSHO SUN SPF 50 možete naći samo u Bio Boutiqueu.

Fenomenalno hidratizira i izvrsna je podloga za šminku. Ne čuva kožu samo na plaži, nego uvijek!

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)