Silikoni u šamponima i regeneratorima? No-no.


📄 Na deklaracijama ćete često naići na spojeve:

➡ dimetikon

➡ simetikon

➡ ciklometikon…

etc. etc.

Riječ je o silikonima. Jesu li škodljivi? Jesu. I za kosu i za kožu, premda mnogi proizvođači to niječu ili tvrde da je stupanj škodljivosti zanemariv.

 

Zašto se silikoni stavljaju u preparate za kosu?

Osnovni zadatak silikona je vlas obložiti tankim filmom i na taj način spriječiti gubitak vlage iz vlasi te ju zaštititi od nepovoljnih vanjskih utjecaja – UV zračenje, hladnoća, toplina, vjetar, onečišćenje. Kosa nakon upotrebe šampona sa silikonima postaje sjajnija, podatnija i lakše se raščešljava.

 

Kako silikoni zaista utječu na zdravlje kose?

Nakon duže, učestale upotrebe kosa može početi gubiti na volumenu, osjetit ćete da je slijepljena i masna. To je rezultat stvaranja sve debljeg sloja filma oko ovojnice vlasi: silikon počinje opterećivati i otežavati kosu. je li Vam kad frizer predložio “dubinsko pranje”? Jest. A zašto? Zato što se na taj način uklanjaju svi ostaci upotrebljavanih preparata koji se zadržavaju na vlasima, doslovno se lijepe na njih – i ne može ih se skinuti običnim šamponom.

Glavni krivci za takve posljedice jesu silikoni netopivi u vodi kao što je – dimetikon. To je vrsta silikona koja daje najjači efekt volumena i sjaja, no ujedno je i jedan od „najtežih“ i jako se teško ispire.

Ciklometikon, pak, djelomično topiv u vodi, ostavlja kosu glatkom, mekom i sjajnom, no vrlo brzo isparava i učinak nestaje.

 

VRIJEME JE DA KOSU ODMORITE OD SINTETSKIH SPOJEVA.

Kako?

Lijepo. Izbacite iz kupaonice sve što sadrži:

Silikone koji su topivi u vodi (lakše se ispiru):

🚫 Cyclomethicone

🚫 Dimethicone copolyol

🚫 Hydroxypropyl polysiloxane

🚫 Lauryl methicone copolyol

Silikone koji su netopivi u vodi (teško se ispiru):

🚫 Dimethicone

🚫 Cetearyl methicone

🚫 Cetyl dimethicone

🚫 Stearyl dimethicone

🚫 Dimethiconol

 

SILIKONE ZAMIJENITE PRIRODNIM SASTOJCIMA

Kao i za sve ostalo u ovom zamornom tisućljeću, povratak prirodi🌲. Jeste li kad dali šansu prirodnom vs. „špricanom“ povrću? Jeste li kad dali šansu spirulini ili žlici maslinovog ulja da tijelu učinite dobro iznutra? Jeste li otkrili fantastičnu moć organski uzgojenog, posebno bobičastog voća?

Super. Silikon će biti sjajan za krpanje 🚽 i 🛁. Sad kad smo to riješili…

Dajte šansu brusnici, šipku, crnom ribizu, cvijetu lipe, kamilici, čičku, Aloe veri, iđirotu, oskoruši, pupoljku breze, stolisniku, koprivi, kantarionu……. u šamponu, regeneratoru i maski. 🍇🌺🍃🌵🏵

Što ako obećamo da ćete kosu raščešljati još pod tušem, prstima? 🧚‍♀️

Da će se odići od korijena, da će vlasište prodisati umireno i pametno nahranjeno, i da će kosa vratiti lepršavost i zdravi sjaj? 🧚‍♀️

Da ćete mirisati kao božica dok prolazite ulicom? 🧚‍♀️

I da… sve to bez sulfata i fosfata. ♠

🏑Just give it a go. 

Pogledajte naše proizvode za njegu kose

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)