Situacija djeluje komplicirano kad govorimo o kremama za lice, jer iako logične, mnoge kratice koje se nalaze u njihovom nazivu, na prvi pogled nisu pretjerano razumljive. Zato bi prije odlaska u kupnju bilo dobro znati koji preparat čemu služi i što je zaista potrebno koži. Jedan od primjera za koje sigurno treba pojašnjenje značenja, ali i namjena je BB i CC krema.

Kratica za “beauty balm” ili “blemish balm” ili BB krema označava balzam za nepravilnosti. On prekriva manje nedostatke na koži i prije svega je namijenjen osobama koje na lice ne nanose pretjerano “tešku” šminku. Podjednako je preporučljiv za mladu, ali i kožu koja je zrela za početnu anti-age njegu.

Glavna posebnost BB krema je što su to multifunkcionalni proizvodi, koji spajaju prednosti više proizvoda; djeluju kao hidratantna krema, tekući puder i korektor. Obojena prirodnim mineralnim pigmentima koji nježno, najnježnije prekrivaju nesavršenosti, istovremeno i njeguju kožu i prekrivaju nesavršenosti. Lakše su teksture od pudera, ali imaju i slabije prekrivanje, međutim u jednom proizvodu
daju podlogu, hidrataciju, zaštitu od UV zračenja i anti-age učinak, stoga nije ni čudno što su zadnjih godina sve popularnije.

Kratica za “color control” ili “corrector control” ili CC krema označava kremu kojoj je prvobitni cilj prekrivanje mrlja. Može se reći da je na neki način “produžena ruka” BB kreme, ali u odnosu na nju ima jaču pokrivnu moć, bolje kontrolira boju tena i može prekriti i one izraženije nepravilnosti. Zbog pigmenata koji su sadržani u formuli, neutralizira boje i tako uklanja crvenilo, podočnjake, ali i tamne mrlje koje su posljedica dugogodišnjeg izlaganja suncu.

Ako želite koristiti 100% prirodne proizvode sa organskim sastavnicama BB kreme iz Bio Boutiquea su idealni izbor a možete kupiti i on line.

Prikazuje se svih 2 rezultata

  • PRIRODNA BB KREMA

    27.00 
    Pročitaj više
  • BB krema s anti-age uljima i hijaluronom

    35.00 
    Odaberi opcije This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page