Higijensko pranje ruku prirodnim sastojcima: MIRATI BODY WASH


U borbi s koronavirusom ovih dana potrebna je odgovornost i ozbiljnost svakog od nas. Stoga se Bio Boutique u skladu sa svojom strategijom i misijom ponude prirodnih, certificiranih proizvoda sa 99%-100% prirodnih sastojaka uključuje s ponudom Body Washa za higijensko pranje ruku i tijela.

 

Prije svega, definirajmo važne pojmove

Higijensko pranje ruku: Za higijensko pranje ruku kao blaga mjera dezinfekcije koristi se Body Wash zajedno s vodom. Ispire se pod mlazom vode, a ruke se moraju osušiti papirom. Sam postupak jest mjera dezinfekcije, ali ne toliko učinkovita kao higijenska dezinfekcija ruku.

Higijenska dezinfekcija ruku: Za tu svrhu na tržištu postoji više pripravaka koji sadrže jedan ili više dezinficijensa na bazi etilnog alkohola ili izopropranola. Ova sredstva upotrebljavaju se nakon higijenskog pranja ruku u svrhu antisepse, te se tako u dodatnoj mjeri nakon običnog, redovitog pranja ruku, broj mikroorganizama, tzv. tranzitorne flore, smanjuje na minimum.

Antiseptici djeluju tako da sprečavaju rast i razvoj mikroorganizama. Ako se radi o većim koncentracijama, tada ih nazivamo dezinficijensi.

KORONAVIRUSI

Koronavirusi su virusi iz potporodice Orthocoronavirinae, porodice Coronaviridae i reda Nidovirales. Obavijeni su jednolančanim, pozitivno usmjerenim RNA genomom i spiralno simetričnim nukleokapsidom. Veličina genoma je između 26 i 32 kilobaze – najveća za neki RNA virus.

Naziv “koronavirus” dolazi od latinske riječi corona, čije je značenje “kruna” ili “aureola”, a odnosi se na karakteristični izgled virusnih čestica (viriona): imaju obod koji podsjeća na krunu ili koronu Sunca.

Novi koronavirus koji se pojavio 2019. godine nazvan je SARS—CoV-2, otkriven je u Kini krajem 2019. Radi se o novom soju koronavirusa koji prije nije bio otkriven kod ljudi. Bolest uzrokovana tim virusom naziva se COVID-2019. Koliko je poznato, virus može uzrokovati simptome slične gripi.

Koronavirus može zaraziti osobe svih dobi! Prema dosadašnjim slučajima čini se kako su starije osobe i osobe sa zdravstvenim komplikacijama (poput astme, dijabetesa, srčanih bolesti) osjetljivije na virus. Zdravstvene organizacije savjetuju ljude svih dobi da poduzmu korake kako bi se zaštitili od virusa, prvenstveno pridržavajući se adekvatne higijene ruku i primjene mjera opreza u slučaju kašljanja i kihanja.

Važno je istaknuti da su virusi s ovojnicom, dakle i koronavirusi, manje otporni na sredstva za dezinfekciju od virusa bez ovojnice.

 

Koliko se dugo  COVID zadržava u zraku ili na površini?

Dokazi kažu da se korona virus uglavnom širi respiratornim kapljicama koje lebde u zraku kada zaražena osoba kiše ili kašlje. Te kapljice mogu sletjeti na vas, ali mogu i sletjeti na površine oko vas i tu neko vrijeme mogu ostati.

Običan virus se na površinama zadržava do 48 sati, dok neka istraživanja kažu da korona virus na sobnoj temperaturi može preživjeti 7 do 10 dana.

mirati body wash

 

Sredstvo za Higijensko pranje ruku u borbi s virusima Mirati Body Wash

Dosad nije preporučen poseban lijek za sprečavanje ili liječenje novog koronavirusa, ali postoji niz mjera kojima možemo uvelike spriječiti njegovo širenje. Najbolji način da se zaštitite od koronavirusa je čestim i temeljitim pranjem ruku. Time eliminirate viruse koji mogu biti na vašim rukama i izbjegavate infekciju do koje može doći dodirom očiju, usta i nosa. Sva sredstva treba birati pažljivo, vodeći pritom računa o njihovim aktivnim sastojcima i karakteristikama.

Prirodni, certificirani proizvod koji će Vam u tome izuzetno dobro poslužiti je svakako Mirati Body Wash.

Kako bismo Vam pomogli razumjeti način na koji djeluje, potrebno je da Vas upoznamo s njegovim sastojcima.

MIRATI BODY WASH sastojci (INCI)

VODA, ALOE VERA, COCO GLUKOZID, DECIL GLUKOZID, GLICERIN, PROPANDIOL, GUMA DEHIDRO KSANTAN, KALIJEV SORBAT, BENZIL ALKOHOL I DEHIDROOCTENA KISELINA, ETERIČNO ULJE LIMUNA.

Objasnit ćemo koji to sastojci i na koji način pomažu u borbi protiv bakterija i virusa.

 • Kokosov glukozid djeluje kao površinski aktivno sredstvo, tvar koja pomaže oslabiti prianjanje virusa uz kožu Vaših ruku kad ih perete vodom. Otapa lipidnu (masnu) membranu virusa i virus se raspada, bolje rečeno, postaje neaktivan.
 • Gel Aloe vere sadrži djelotvorne tvari antiseptičkih svojstava kao što su lupeol, prirodna salicilna kiselina, urea-nitrogen, cimetna kiselina, phenol, sumpor i mukopolisaharidi. 
 • Decil glukozid kao površinski aktivna tvar ima isti princip djelovanja kao i kokosov glukozid – pomaže u otapanju lipidne membrane i time ometanju vezanja virusa, bakterija i gljivica za površinu kože.
 • Eterično ulje limuna ima izuzetna antiseptička svojstva, pomaže u borbi protiv vrsta Staphylococcus i Streptococcus. Izvrsna je pomoć i u borbi protiv virusa.

Uzimajući u obzir čak četiri navedena ključna i, još važnije, prirodna sastojka sadržana u Mirati Body Washu  i njihova svojstva, možemo lako odgovoriti na pitanje zašto i kako Mirati Body Wash pomaže u borbi protiv bakterija i virusa.

mirati body wash sastojci

 

Kako upotrijebiti Mirati Body Wash?

Prije nanošenja Mirati Body Washa na ruke, ruke namočiti vodom. Kap Body Washa je dovoljna, iako za veće ruke može trebati malo više. Utrljavajte gel u kožu 30-tak sekundi, pri čemu će se stvoriti mliječna emulzija – ne pjena, jer Mirati Body Wash ne sadrži štetni natrijev lauril sulfat kao sredstvo za pjenjenje.  Ruke zatim dobro isperite vodom. Body Wash i voda zajedno, uz trljanje, pomažu u ispiranju virusa i mikroorganizama s Vaših ruku. Ne skidajte nakit s ruku nego ga operite zajedno s rukama.

Kao rezultat dobit ćete čistu, meku, hidratiziranu kožu, nahranjenu sastojcima blagotvorne Aloe vere, kokosovog glukozida (kokosov alkohol + glukoza) i eteričnog ulja limuna.

Mirati Body Wash je stoga neusporedivo zdravije sredstvo za higijensko pranje ruku od sredstava na bazi alkohola ili kemijskih tvari u uklanjanju bakterija i virusa s Vaše kože.

Usto, vrlo važno: alkohol u dezinfekcijskim preparatima oštećuje hidrolipidni sloj kože, isušuje ju i postaje ranjiva. Nakon nanošenja takvog sredstva javlja se potreba za nanošenjem kreme za ruke isti čas, čime se virusu odmah pruža plodno tlo za razmnožavanje jer se veže na lipide (masnoće).

Mirati body wash

Body wash neće isušiti kožu Vaših ruku, koristeći ga nećete unijeti štetne sastojke u Vaš organizam kao što to čine alkohol, triklosan, klorheksidin, bisfenoli, oktenidin, aldehidi i ostali štetni kemijski sastojci u dezinfekcijskim i antiseptičkim sredstvima – već upravo suprotno.

Osim toga, nakon pranja nećete imati potrebu nanijeti kremu za ruke.

Kada govorimo o proizvodima i uslugama koje kupujete, od vitalne su važnosti njihova kvaliteta, sigurnost i međusobno nadopunjavanje. Prepoznat po strasti prema bioproizvodnji, integritetu, poduzetnosti i inovativnosti, Bio Boutique Vam donosi jedinstven proizvod kojim pouzdano štitite zdravlje svoje obitelji i svoj okoliš.

 

MIRATI BODY WASH – najbolji gel za tuširanje i pranje ruku!

Činjenice o “Zelenom sapunu”

 •  Odobren ECOCERT certifikatom
 • Preko 99% prirodnih sastojaka s organskom Aloe verom
 • Doprinosi zdravlju Vaše kože
 • Siguran za okoliš
 • Dokazano pomaže uklanjati mikrobe i patogene
 • Ne uzrokuje iritacije kože
 • Ne akumulira se kao neki drugi opasni sastojci kao što su alkohol, triklosan, klorheksidin, bisfenoli, oktenidin, aldehidi i ostali štetni kemijski sastojci, glavni aktivni sastojci sredstava za dezinfekciju

Mirati Body Wash čeka Vas na adresi Trg Francuske republike 6 ili na našem web shopu:

PRIRODNI GEL ZA TUŠIRANJE ZA SVE TIPOVE KOŽE

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)