Pravila privatnosti

BIO BOUTIQUE-u je zaštita privatnosti posjetitelja njegove Web stranice, kupaca, poslovnih partnera i drugih suradnika od osobite važnosti te stoga prepoznaje da je njegova dužnost odgovorno postupanje i zaštita osobnih podataka svih osoba s kojima dolazi u kontakt u sklopu svog poslovanja.

Osobni podatak je svaka informacija koja Vas identificira ili pomoću koje postoji mogućnost da Vas se identificira. BIO BOUTIQUE obrađuje Vaše osobne podatke zakonito, pošteno i transparentno. BIO BOUTIQUE ne prikuplja i ne obrađuje osobne podatke osoba mlađih od 18 godina kako je navedeno u Uvjetima korištenja www.bio-boutique.eu.

1. Podaci o voditelju obrade osobnih podataka

 • Naziv: BIO BOUTIQUE d.o.o. (dalje u tekstu: Voditelj obrade osobnih podataka/BIO BOUTIQUE)
 • Registrirano sjedište: Ulica Vjekoslava Klaića 62, 10 000 Zagreb, Republika Hrvatska
 • Osobni identifikacijski broj (OIB): 93309796556
 • Registarski broj (MBS): 5356482
 • e-mail za zaštitu osobnih podataka: info@bio-boutique.eu
 • www.bio-boutique.eu
 • BIO BOUTIQUE-u je zaštita privatnosti posjetitelja njegove Web stranice (www.bio-boutique.eu), kupaca, poslovnih partnera i drugih suradnika od osobite važnosti te stoga prepoznaje da je njegova dužnost odgovorno postupanje i zaštita osobnih podataka svih osoba s kojima dolazi u kontakt u sklopu svog poslovanja.

2. Kako BIO BOUTIQUE koristi prikupljene osobne podatke?

Ova pravila privatnosti odnose se na osobne podatke koje BIO BOUTIQUE prikuplja o sljedećim osobama ili vezano za sljedeće aktivnosti:

 • Posjetitelji BIO BOUTIQUE-ove web stranice www.bio-boutique.eu i uključujući Pravila o kolačićima
 • prodavaonice/maloprodajno tržište
 • BIO BOUTIQUE retail tržište
 • BIO BOUTIQUE profesionalno tržište
 • Ostali poslovni partneri
 • Komunikacija putem e-mail sustava
 • BIO BOUTIQUE Edukatori

2. 1 Posjetitelji BIO BOUTIQUE-ove web stranice www.bio-boutique.eu i uključujući Pravila o kolačićima

a) Pravna osnova obrade osobnih podataka

U trenutku posjećivanja Web stranice www.bio-boutique.eu (u daljnjem tekstu: Web stranica) prihvaćate Uvjete korištenja www.BIO-BOUTIQUE.eu gdje je opisan način korištenja Web stranice.

Tijekom pregledavanja sadržaja na Web stranici, bit će evidentirana IP adresa Vašeg računala, vrijeme početka i završetka posjeta, identifikacija gledane usluge te, u određenim slučajevima, ovisno o postavkama Vašeg računala, vrsta preglednika i operativni sustav. Sustav automatski bilježi navedene podatke.

Ako se odlučite registrirati na Webshop kod prve prijave zatražit ćemo Vas određene osobne podatke kao ime i prezime, adresu, e-mail adresa, korisničko ime i lozinku. Klikom na gumb registriraj potvrđujete da se slažete s obradom osobnih podataka koje ste nam učinili dostupnima registracijom i kreiranjem korisničkog računa putem web aplikacije BIO BOUTIQUE web shop te prihvaćate uvjete korištenja i uvjete prodaje kao i ova Pravila privatnosti.

U mogućnosti ste dati i zasebnu privolu u svrhu slanja besplatnih obavijesti o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (e-vijesti) od strane BIO-BOUTIQUE-a. U tom slučaju je pravna osnova obrade Vaših osobnih podataka na taj način zasebno dana dobrovoljna privola.

Kada je pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka Vaša izričita privola, ovlašteni ste u bilo kojem trenutku povući Vašu privolu, a da to ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na Vašoj privoli prije nego što ste istu povukli. Privolu možete povući putem maila na info@bio-boutique.eu.

b) Opseg i kategorije osobnih podataka koje obrađuje BIO BOUTIQUE

Ne obrađujemo više podataka nego što je to potrebno za korištenje Web stranice i web aplikacije BIO BOUTIQUE web shop i prodaji BIO BOUTIQUE proizvoda kao i dostavu te obradu reklamacija kupljenih BIO BOUTIQUE proizvoda, odnosno za dostavu obavijesti o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (e-vijesti) od strane BIO BOUTIQUE-a. Obrađuju se sljedeći osobni podaci: ime i prezime, adresa (uključujući grad i poštanski broj), e-mail adresa i broj telefona.

Ako smo od Vas dobili privolu za slanje obavijesti o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (e-vijesti), obrađuju se i eventualni drugi podaci potrebni za slanje takvih obavijesti.

c) Svrha obrade Podataka

Svrha obrade podataka je sljedeća:

(i) Prodaja BIO BOUTIQUE proizvoda uključujući i dostavu te obradu reklamacija kupljenih BIO BOUTIQUE proizvoda.

(ii) Slanje besplatnih obavijesti o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (e-vijesti) od strane BIO BOUTIQUE-a radi izravnog marketinga, a temeljem posebne privole.

(iii) Podaci evidentirani u dnevničkoj datoteci tijekom pretraživanja Web stranice koriste se u statističke svrhe (da se prikupe podaci o popularnosti Web stranice), za otkrivanje pogrešaka i provjeravanje sigurnosti rada Web stranice te u konačnici za otkrivanje i sprječavanje nezakonitih vanjskih napada koji krše ili ugrožavaju ispravnost Web stranice.

d) Prijenos Podataka

BIO BOUTIQUE u određenim slučajevima prenosi Vaše podatke trećim stranama za sljedeće svrhe obrade:

(i) Zbog ostvarivanja neke od funkcionalnosti, sadržaja ili usluge Web stranice i web aplikacije BIO BOUTIQUE web shop, pristup Vašim podacima može imati naš ugovoreni partner nadležan za održavanje funkcionalnosti i administraciju Web stranice. Obvezujemo se osigurati da će navedeni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima privatnosti.

(ii) Kako bismo kupcima BIO BOUTIQUE proizvoda putem web aplikacije BIO BOUTIQUE web shop osigurali dostavu kupljenih proizvoda, Vaše osobne podatke dostavljamo našoj partnerskoj dostavljačkoj službi GLS ili drugoj partnerskoj dostavljačkoj službi.

e) Trajanje obrade Podataka

Razdoblje obrade osobnih podataka započinje pružanjem Podataka i traje do odjave s web aplikacije BIO BOUTIQUE web shop i prodaji BIO BOUTIQUE proizvoda putem web aplikacije BIO BOUTIQUE web shop odnosno 11 godine sukladno Zakonu o računovodstvu. Nakon toga Vaše osobne podatke ćemo brisati, osim u mjeri i trajanju potrebnima za ispunjavanje zakonskih obveza, rješavanje eventualnih sporova i/ili ispunjavanje ugovora sklopljenih s izvršiteljima obrade. Ukoliko ste dali privolu za dostavu o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (e-vijesti) od strane BIO BOUTIQUE, tada ćemo Vaše osobne podatke čuvati sve dok od Vas ne primimo obavijest sa zahtjevom za prestankom slanja takvih obavijesti na e-mail adresu: info@BIO-BOUTIQUE.eu ili dok sami ne isključite tu funkcionalnost koja će Vam biti ponuđena u promotivnoj e-poruci BIO BOUTIQUE-a.

f) Sigurnost i ostale informacije

BIO BOUTIQUE pohranjuje Podatke isključivo u digitalnom obliku. Svi osobni podaci zaštićeni su odgovarajućom prvoklasnom zaštitom te jedino ovlašteni zaposlenici BIO BOUTIQUE-a i ovlašteni zaposlenici osoba navedenih u ovim Pravilima o zaštiti osobnih podataka kojima je BIO BOUTIQUE prenio osobne podatke u ovdje navedene svrhe imaju pristup Podacima i obavljaju djelatnosti vezane za Podatke. BIO BOUTIQUE će sustav zaštite podataka redovito nadograđivati i unaprjeđivati te činiti sve što se očekuje u određenoj situaciji kako bi spriječio neovlašteni pristup obrađivanim Podacima.

Postoji mogućnost da putem Web stranice pristupite na profile BIO BOUTIQUE-a koji se nalaze na društvenim mrežama Facebook, Twitter, YouTube, Tik-Tok te Instagram. Ukoliko pristupate profilima na navedenim društvenim mrežama, Vaš će internetski pretraživač uspostaviti izravnu vezu s Facebook, Twitter, YouTube, Tik-Tok odnosno Instagram poslužiteljem. Sadržaj dodataka prenosi se izravno s Facebook, Twitter, YouTube, Tik-Tok odnosno Instagram korisničkog računa na Vaš pretraživač i s njega integrira u Web stranicu. Navedeno znači da BIO BOUTIQUE nema utjecaja na opseg podataka koje Facebook, Twitter, YouTube, Tik-Tok odnosno Instagram prikuplja pomoću tih dodataka, niti snosi ikakvu odgovornost s tim u vezi. Stoga se upoznajte prethodno s uvjetima korištenja i pravilima privatnosti navedenih stranica.

g) Kolačići

Kolačići su male tekstualne datoteke koje su smještene na Vašem računalu od strane web stranica koje posjećujete. Oni se široko koriste kako bi se omogućilo što efikasnije djelovanje web stranica, kao i da bi pružili web usluge i pogodnosti za korisnike. Druge tehnologije, uključujući podatke koje spremamo na vaš pretraživač ili uređaj koriste se za slične svrhe. Sve te tehnologije ovdje nazivamo “kolačićima”.

Kolačići mogu biti trajni ili privremeni. Trajni kolačić se sastoji od tekstualne datoteke koja može biti pohranjena lokalno na vašem uređaju ili poslana od web poslužitelja web pretraživaču, koju će uređaj pretraživač pohraniti i zapamtiti do trenutka isteka, osim ako nije izbrisana od strane korisnika prije isteka. Privremeni kolačić ističe nakon svakog Vašeg boravka na web stranici, odnosno nakon zatvaranja pretraživača ili gašenja aplikacije.

Kolačići ne sadrže informacije koje Vas osobno identificiraju, ali osobni podaci koje Voditelj obrade osobnih podatka sprema mogu biti vezani za informacije pohranjene i dobivene od privremenih kolačića (npr. IP adresa, podaci o pretraživanju, vrsta uređaja). Nužni kolačići čine stranicu upotrebljivom omogućujući osnovne funkcije kao što su navigacija stranicom i pristup zaštićenim područjima. Web-stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića te nastavkom korištenja stranice odnosno aplikacije pristajete na njihovo učitavanje na Vaš uređaj.

Više o kolačićima i pregled kolačića koje Web stranica koristi pogledajte ovdje.

2.2 BIO BOUTIQUE specijalizirane prodavaonice

a) Pravna osnova obrade osobnih podataka

BIO BOUTIQUE obrađuje sljedeće kategorije osobnih podataka Ispitanika:

 • osobne podatke kupaca proizvoda u BIO BOUTIQUE prodavaonici, i to: ime i prezime, Ime tvrtke/poslovnog subjekta, adresa (uključujući grad i poštanski broj), broj telefona te ukoliko je primjenjivo podaci o bankovnoj kartici kojom se vrši plaćanje proizvoda iz BIO BOUTIQUE-a.

Kada je pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka Vaša izričita privola, ovlašteni ste u bilo kojem trenutku povući Vašu privolu, a da to ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na Vašoj privoli prije nego što ste istu povukli.

b) Opseg i kategorije osobnih podataka koje obrađuje BIO BOUTIQUE

(i) Prodaja proizvoda iz BIO BOUTIQUEa uključujući i obradu reklamacija kupljenih proizvoda.

c) Trajanje obrade Podataka

Razdoblje obrade osobnih podataka započinje pružanjem Podataka i traje 11 godina sukladno Zakonu o računovodstvu. Nakon toga Vaše osobne podatke ćemo brisati, osim u mjeri i trajanju potrebnima za ispunjavanje zakonskih obveza, rješavanje eventualnih sporova i/ili ispunjavanje ugovora sklopljenih s izvršiteljima obrade.

d) Sigurnost i ostale informacije

BIO BOUTIQUE pohranjuje Podatke u pisanom i digitalnom obliku. Podaci u pisanom obliku čuvaju se u poslovnim prostorijama BIO BOUTIQUEa u registratorima koji su zaključani te kojima pristup imaju samo osobe koje su od strane BIO BOUTIQUE-a ovlaštene za pristup istima. Podaci u digitalnom obliku zaštićeni su odgovarajućom prvoklasnom zaštitom te jedino ovlašteni zaposlenici BIO BOUTIQUE-a i ovlašteni zaposlenici osoba navedenih u ovim Pravilima o zaštiti osobnih podataka kojima je BIO BOUTIQUE prenio osobne podatke u ovdje navedene svrhe imaju pristup Podacima i obavljaju djelatnosti vezane za Podatke. BIO BOUTIQUE će sustav zaštite podataka redovito nadograđivati i unaprjeđivati te činiti sve što se očekuje u određenoj situaciji kako bi spriječio neovlašteni pristup obrađivanim Podacima.

2.3 BIO-BOUTIQUE retail tržište

a) Pravna osnova obrade osobnih podataka

BIO BOUTIQUE prilikom sklapanja ugovora sa retail partnerima i distributerima te drugim poslovnim partnerima putem kojih stavlja svoje proizvode na tržište, prikuplja osobne podatke osoba ovlaštenih za zastupanje pravnih osoba poslovnih partnera te osoba zaposlenih u navedenim pravnim osobama poslovnim partnerima, a koje su zadužene za komunikaciju s BIO BOUTIQUE-om vezanom za izvršenje navedenih ugovora. Pravna osnova obrade podataka navedenih osoba je izvršenje ugovora sa retail partnerima i distributerima te drugim poslovnim partnerima putem kojih BIO BOUTIQUE stavlja svoje proizvode na tržište.

b) Opseg i kategorije osobnih podataka koje obrađuje BIO BOUTIQUE

Ne obrađujemo više podataka nego što je to potrebno za izvršenje ugovora s retail partnerima i distributerima te drugim poslovnim partnerima putem kojih BIO BOUTIQUE stavlja svoje proizvode na tržište.

U navedene svrhe obrađuju se sljedeći osobni podaci: ime i prezime, potpis, broj telefona, e-mail, pozicija/radno mjesto.

c) Svrha obrade Podataka

Svrha obrade podataka je sljedeća:

(i) sklapanje i izvršenje ugovora s retail partnerima i distributerima te drugim poslovnim partnerima putem kojih BIO BOUTIQUE stavlja proizvode na tržište

d) Prijenos Podataka

BIO BOUTIQUE u određenim slučajevima prenosi Vaše podatke trećim stranama za sljedeće svrhe obrade:

(i) Zbog održavanja tehničke i programske računalne opreme BIO BOUTIQUE-a te zaštite navedene opreme, pristup Vašim podacima može imati naš ugovoreni partner. Obvezujemo se osigurati da će navedeni ugovoreni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima privatnosti.

(ii) Za potrebe upravljanja odnosa s poslovnim partnerima i kupcima BIO BOUTIQUE koristi programsko rješenje treće strane te pristup Vašim podacima u svrhu održavanja navedenog programa može imati navedena treća strana kao ugovoreni partner BIO BOUTIQUE-a. Obvezujemo se osigurati da će navedeni ugovoreni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima privatnosti.

(iii) Za potrebe provođenje revizije i ispunjenja koorporativnih financijskih obveza, Vaši podaci mogu biti proslijeđeni neovisnom vanjskim savjetnicima BIO BOUTIQUE-a (npr. revizorima, odvjetnicima).

e) Trajanje obrade Podataka

Razdoblje obrade osobnih podataka započinje pružanjem Podataka i traje do izvršenja ugovora o retail partnerima i distributerima te drugim poslovnim partnerima putem kojih BIO BOUTIQUE stavlja proizvode na tržište, odnosno i nakon ispunjenja ugovora, ali najduže 11 godina sukladno Zakonu o računovodstvu. Nakon toga, Vaše podatke ćemo brisati osim u mjeri i trajanju potrebnima za ispunjavanje zakonskih obveza, rješavanje eventualnih sporova i/ili ispunjavanje ugovora sklopljenih s izvršiteljima obrade.

f) Sigurnost i ostale informacije

BIO BOUTIQUE pohranjuje Podatke u pisanom i digitalnom obliku. Podaci u pisanom obliku čuvaju se u poslovnim prostorijama BIO BOUTIQUE u zaključanim ormarima, a kojima pristup imaju samo osobe ovlaštene za zastupanje BIO BOUTIQUE-a, direktor prodaje te eventualno druge osobe koje je uprava posebnom odlukom ovlastila za pristup. Podaci u digitalnom obliku zaštićeni su odgovarajućom prvoklasnom zaštitom te jedino ovlašteni zaposlenici BIO BOUTIQUE-a i ovlašteni zaposlenici osoba navedenih u ovim Pravilima privatnosti kojima je BIO BOUTIQUE prenio osobne podatke u ovdje navedene svrhe imaju pristup Podacima i obavljaju djelatnosti vezane za Podatke. BIO BOUTIQUE će sustav zaštite podataka redovito nadograđivati i unaprjeđivati te činiti sve što se očekuje u određenoj situaciji kako bi spriječio neovlašteni pristup obrađivanim Podacima.

2.4 BIO BOUTIQUE profesionalno tržište

a) Pravna osnova obrade osobnih podataka

Pravna osnova obrade osobnih podataka koje ste nam učinili dostupnima narudžbom BIO BOUTIQUE-ovih proizvoda iz linije namijenjene profesionalnom tržištu, i to putem BIO BOUTIQUE-ovih prodajnih predstavnika ili izravno, je izvršenje ugovora o prodaji BIO BOUTIQUE proizvoda za profesionalno tržište.

U mogućnosti ste dati BIO BOUTIQUE-u i zasebnu privolu u svrhu slanja besplatnih obavijesti o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (e-vijesti) od strane BIO BOUTIQUE-a. U tom slučaju je pravna osnova obrade Vaših osobnih podataka na taj način zasebno dana dobrovoljna privola.

Kada je pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka Vaša izričita privola, ovlašteni ste u bilo kojem trenutku povući Vašu privolu, a da to ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na Vašoj privoli prije nego što ste istu povukli.

b) Opseg i kategorije osobnih podataka koje obrađuje BIO BOUTIQUE

Ne obrađujemo više podataka nego što je to potrebno za izvršenje ugovora o prodaji BIO BOUTIQUE proizvoda za profesionalno tržište uključujući i dostavu navedenih proizvoda odnosno za obradu eventualnih reklamacija naručenih proizvoda.

U navedene svrhe obrađuju se sljedeći osobni podaci: ime i prezime, OIB, broj telefona, adresa i e-mail.
Ako smo od Vas dobili privolu za slanje obavijesti o promotivnim ponudama, obrađuju se podaci potrebni za slanje takvih obavijesti, i to ime i prezime, e-mail adresa.

c) Svrha obrade Podataka

(i) Sklapanje i izvršenje ugovora o prodaji BIO BOUTIQUE proizvoda za profesionalno tržište uključujući dostavu navedenih proizvoda te obradu eventualnih reklamacija naručenih proizvoda.

(ii) Slanje besplatnih obavijesti o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (e-vijesti) od strane BIO BOUTIQUE-a radi izravnog marketinga, a temeljem posebne privole

d) Prijenos Podataka

BIO BOUTIQUE u određenim slučajevima prenosi Vaše podatke trećim stranama za sljedeće svrhe obrade:

(i) Zbog održavanja tehničke i programske računalne opreme BIO BOUTIQUE-a te zaštite navedene opreme, pristup Vašim podacima može imati naš ugovoreni partner. Obvezujemo se osigurati da će navedeni ugovoreni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima privatnosti

(ii) Zbog održavanja i administriranja sistemskih i organizacijskih podataka SalePod.NET usluge koju koriste BIO BOUTIQUE-ovi prodajni predstavnici radi primanja narudžbi proizvoda za profesionalno tržište od strane kupaca, pristup Vašim podacima može imati naš ugovoreni partner. Obvezujemo se osigurati da će naš navedeni ugovoreni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima privatnosti.

(iii) Za potrebe upravljanja odnosa s poslovnim partnerima i kupcima BIO BOUTIQUE koristi programsko rješenje treće strane te pristup Vašim podacima u svrhu održavanja navedenog programa, može imati navedena treća strana kao ugovoreni partner BIO BOUTIQUE-a. Obvezujemo se osigurati da će navedeni ugovoreni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima privatnosti.

(iv) Kako bismo Vam kao kupcima BIO BOUTIQUE proizvoda za profesionalno tržište osigurali dostavu kupljenih proizvoda, pojedine osobne podatke, kao što je broj telefona, dostaviti ćemo našoj partnerskoj dostavljačkoj službi.

(v) Za potrebe provođenje revizije i ispunjenja financijski obveza, Vaši podaci mogu biti proslijeđeni neovisnom vanjskim savjetnicima BIO BOUTIQUE-a (npr. revizorima, odvjetnicima)

e) Trajanje obrade Podataka

Razdoblje obrade osobnih podataka započinje pružanjem Podataka i traje do izvršenja ugovora o prodaji BIO BOUTIQUE proizvoda za profesionalno tržište, odnosno i nakon ispunjenja ugovora ali najduže 11 godina sukladno Zakonu o računovodstvu. Nakon toga, Vaše podatke ćemo brisati osim u mjeri i trajanju potrebnima za ispunjavanje zakonskih obveza, rješavanje eventualnih sporova i/ili ispunjavanje ugovora sklopljenih s izvršiteljima obrade. Ukoliko ste dali privolu za dostavu obavijesti o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (e-vijesti) od strane BIO-BOUTIQUE, tada ćemo Vaše osobne podatke čuvati sve dok od Vas ne primimo obavijest sa zahtjevom za prestankom slanja takvih obavijesti na e-mail adresu: info@BIO-BOUTIQUE.eu ili dok sami ne isključite tu funkcionalnost koja će Vam biti ponuđena u promotivnoj e-poruci BIO BOUTIQUE-a.

f) Sigurnost i ostale informacije

BIO BOUTIQUE pohranjuje Podatke u pisanom i digitalnom obliku. Podaci u pisanom obliku čuvaju se u poslovnim prostorijama BIO BOUTIQUE u zaključanim ormarima, a kojima pristup imaju samo osobe ovlaštene za zastupanje BIO BOUTIQUE-a, Voditelj profesionalnog tržišta te eventualno druge osobe koje je uprava posebnom odlukom ovlastila na pristup. Podaci u digitalnom obliku zaštićeni su odgovarajućom prvoklasnom zaštitom te jedino ovlašteni zaposlenici BIO BOUTIQUE-a i ovlašteni zaposlenici osoba navedenih u ovim Pravilima o zaštiti osobnih podataka kojima je BIO BOUTIQUE prenio osobne podatke u ovdje navedene svrhe imaju pristup Podacima i obavljaju djelatnosti vezane za Podatke. BIO BOUTIQUE će sustav zaštite podataka redovito nadograđivati i unaprjeđivati te činiti sve što se očekuje u određenoj situaciji kako bi spriječio neovlašteni pristup obrađivanim Podacima.

2.5. BIO BOUTIQUE akademija

a) Pravna osnova obrade osobnih podataka

Za sudjelovanje u edukaciji, poptrebna je prijava i pravna osnova obrade podatka sudionika za edukaciju. Prilikom prijave za edukaciju u mogućnosti ste nam dati i zasebnu privolu da Vas tijekom edukacije fotografiramo te da BIO BOUTIQUE Vaše fotografije objavi na Web stranici te na bilo koji drugi način učini navedene fotografije javno dostupnim, a sve u svrhe promocije BIO BOUTIQUE-ovih edukacija i proizvoda. U tom slučaju je pravna osnova obrade Vaših osobnih podataka na taj način zasebno dana dobrovoljna privola.

Kada je pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka Vaša izričita privola, ovlašteni ste u bilo kojem trenutku povući Vašu privolu, a da to ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na Vašoj privoli prije nego što ste istu povukli. Osobe koje žele sudjelovati kao modeli na edukacijama u mogućnosti su se prijaviti za sudjelovanje na edukaciji u svojstvu modela. Ukoliko pojedine osobe iskoriste tu mogućnost, tada je pravna osnova obrade njihovih osobnih podataka prijavnica za sudjelovanje na BIO BOUTIQUE edukacijama u svojstvu modela.

Prilikom prijave za sudjelovanje kao model na edukacijama, modeli su u mogućnosti dati i zasebnu privolu da ih se tijekom edukacije fotografira te da BIO BOUTIQUE njihove fotografije objavi na Web stranici te na bilo koji drugi način učini navedene fotografije javno dostupnim, a sve u svrhe promocije BIO BOUTIQUE-ovih edukacija i proizvoda.

b) Opseg i kategorije osobnih podataka koje obrađuje BIO BOUTIQUE

Ne obrađujemo više podataka nego što je to potrebno za izvršenje ugovora o pružanju usluge edukacije, izvršenje ugovora o pružanju usluga modela te za objavu fotografija modela koji su prisustvovali edukacijama. U navedene svrhe obrađuju se sljedeći osobni podaci: ime i prezime, broj telefona, e-mail adresa i fotografije edukatora i modela.

c) Svrha obrade podataka je sljedeća:

(i) sklapanje i izvršenje ugovora o pružanju usluge edukacije

(ii) sklapanje i izvršenje ugovora o pružanju usluga modela

(iii) objava na web stranicama i u drugim sredstvima priopćavanja fotografija sa edukacija radi promocije BIO BOUTIQUE-ovih edukacija i proizvoda u svrhe marketinga, a temeljem posebne privole.

d) Prijenos Podataka

BIO BOUTIQUE u određenim slučajevima prenosi Vaše podatke trećim stranama za sljedeće svrhe obrade:

(i) U slučaju da ste BIO BOUTIQUE-u dali zasebnu privolu za fotografiranje na edukacijama, tad će BIO BOUTIQUE Vaše fotografije javno objaviti na Web stranici te ih eventualno učiniti javno dostupnim putem različitih sredstava priopćavanja, a sve u skladu s Vašom privolom.

(ii) Zbog održavanja tehničke i programske računalne opreme BIO BOUTIQUE-a te zaštite navedene opreme, pristup Vašim podacima može imati naš ugovoreni partner. Obvezujemo se osigurati da će naš navedeni ugovoreni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

e) Trajanje obrade Podataka

Razdoblje obrade osobnih podataka započinje pružanjem Podataka i traje do izvršenja ugovora o pružanju usluge edukacije, odnosno i nakon ispunjenja ugovora zbog legitimnog interesa, a koji se očituje u mogućnosti podnošenja BIO BOUTIQUE-u zahtjeva od strane polaznika edukacije za ponovnim izdavanjem diploma u slučaju gubitka diploma. Ukoliko nakon izvršenja ugovora podnesete zahtjev za brisanje Vaših podataka, iste ćemo brisati, osim u mjeri i trajanju potrebnima za ispunjavanje zakonskih obveza, rješavanje eventualnih sporova i/ili ispunjavanje ugovora sklopljenih s izvršiteljima obrade. Ukoliko ste dali privolu za fotografiranje tijekom edukacija i objavu Vaših fotografija na Web stranici i u drugim sredstvima priopćavanja, tada ćemo Vaše osobne podatke čuvati sve dok od Vas ne primimo obavijest o povlačenju Vaše privole na e-mail adresu: info@bio-boutique.eu

f) Sigurnost i ostale informacije

BIO BOUTIQUE pohranjuje Podatke u pisanom i digitalnom obliku. Podaci u pisanom obliku čuvaju se u poslovnim prostorijama BIO BOUTIQUE u zaključanim ormarima te kojim pristup imaju samo osobe za zastupanje BIO BOUTIQUE, Menadžer za edukaciju te eventualno druge osobe koje uprava ovlasti na pristup temeljem posebne odluke. Podaci u digitalnom obliku zaštićeni su odgovarajućom prvoklasnom zaštitom te jedino ovlašteni zaposlenici BIO BOUTIQUE-a i ovlašteni zaposlenici osoba navedenih u ovim Pravilima o zaštiti osobnih podataka kojima je BIO BOUTIQUE prenio osobne podatke u ovdje navedene svrhe imaju pristup Podacima i obavljaju djelatnosti vezane za Podatke. BIO BOUTIQUE će sustav zaštite podataka redovito nadograđivati i unaprjeđivati te činiti sve što se očekuje u određenoj situaciji kako bi spriječio neovlašteni pristup obrađivanim Podacima.

2.6. Ostali poslovni partneri

a) Pravna osnova obrade osobnih podataka

BIO BOUTIQUE u svom poslovanju prikuplja osobne podatke osoba ovlaštenih za zastupanje pravnih osoba partnera različitih djelatnosti radi pružanja različitih vrsta usluga kao što su usluge prijevoza robe, špedicije, izradu ambalaže za proizvode, izradu deklaracija za proizvoda, pružanje usluga leasinga, pružanja usluge dostave proizvoda, usluge održavanja službenih vozila i sl. kao i osobne podatke kontakt osoba zaposlenih u tim pravnim osobama. Pravna osnova obrade osobnih podataka navedenih osoba jest izvršenje ugovora koje je BIO BOUTIQUE sklopio sa navedenim poslovnim partnerima.

Isto tako BIO BOUTIQUE svakodnevno od različitih poslovnih partnera putem izravnih narudžbi kupuje različitu robu, kao što je uredski materijal, kava, voda i sl. te obrađuje osobne podatke kontakt osoba za narudžbu navedene robe. Pravna osnova obrade osobnih podatka navedenih osoba jest izvršenje ugovora o prodaji.

Za potrebe ovih Pravila o zaštiti privatnosti u daljnjem tekstu sve pravne osobe navedene u ovoj točki zajedno su nazvani Ostali poslovni partneri.

b) Opseg i kategorije osobnih podataka koje obrađuje BIO BOUTIQUE

Ne obrađujemo više podataka nego što je to potrebno za izvršenje ugovora sklopljenih sa Ostalim poslovnim partnerima.

U navedene svrhe obrađuju se sljedeći osobni podaci: ime i prezime, broj telefona, e-mail adresa.

c) Svrha obrade Podataka

Svrha obrade podataka je sljedeća:

(i) sklapanje i izvršenje ugovora o izvršenju različitih usluga kao i ugovora o prodaji s Ostalim poslovnim partnerima.

d) Prijenos Podataka

BIO BOUTIQUE u određenim slučajevima prenosi Vaše podatke trećim stranama za sljedeće svrhe obrade:

(i) Zbog održavanja tehničke i programske računalne opreme BIO BOUTIQUE-a te zaštite navedene opreme, pristup Vašim podacima može imati naš ugovoreni partner. Obvezujemo se osigurati da će naš navedeni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima privatnosti.

(ii) Za potrebe upravljanja odnosa s poslovnim partnerima i kupcima BIO BOUTIQUE koristi programsko rješenje treće strane te pristup Vašim podacima u svrhu održavanja navedenog programa, može imati navedena treća strana kao ugovoreni partner BIO BOUTIQUE-a. Obvezujemo se osigurati da će navedena treća strana Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima privatnosti.

(iii) Za potrebe provođenje revizije i ispunjenja korporativnih financijski obveza, Vaši podaci mogu biti proslijeđeni neovisnom vanjskim savjetnicima BIO BOUTIQUE-a (npr. revizorima, odvjetnicima).

e) Trajanje obrade Podataka

Razdoblje obrade osobnih podataka započinje pružanjem Podataka i traje do izvršenja ugovora o pružanju usluga odnosno ugovora o prodaji sa Ostalim poslovnim partnerima, odnosno i nakon ispunjenja ugovora ali najduže 11 godina sukladno Zakonu o računovodstvu. Nakon toga, Vaše podatke ćemo brisati osim u mjeri i trajanju potrebnima za ispunjavanje zakonskih obveza, rješavanje eventualnih sporova i/ili ispunjavanje ugovora sklopljenih s izvršiteljima obrade.

f) Sigurnost i ostale informacije

BIO BOUTIQUE pohranjuje Podatke u pisanom i digitalnom obliku. Podaci u pisanom obliku čuvaju se u poslovnim prostorijama BIO BOUTIQUE u zaključanim ormarima, a kojima pristup imaju samo osobe ovlaštene za zastupanje BIO BOUTIQUE-a. Podaci u digitalnom obliku zaštićeni su odgovarajućom prvoklasnom zaštitom te jedino ovlašteni zaposlenici BIO BOUTIQUE-a i ovlašteni zaposlenici osoba navedenih u ovim Pravilima o zaštiti osobnih podataka kojima je BIO-BOUTIQUE prenio osobne podatke u ovdje navedene svrhe imaju pristup Podacima i obavljaju djelatnosti vezane za Podatke. BIO BOUTIQUE će sustav zaštite podataka redovito nadograđivati i unaprjeđivati te činiti sve što se očekuje u određenoj situaciji kako bi spriječio neovlašteni pristup obrađivanim Podacima.

2.7. Komunikacija putem e-mail sustava

a) Pravna osnova obrade osobnih podataka

BIO BOUTIQUE može obrađivati podatke osoba ovlaštenih za zastupanje te osoblja (zaposlenika) svojih poslovnih partnera i/ili potencijalnih poslovnih partnera koji se prikupljaju putem e-maila ili posebnog obrasca u svrhu omogućavanja komunikacije BIO BOUTIQUE- a sa svojim poslovnim partnerima u cilju sklapanja poslovnog ugovora ili omogućavanja poslovne suradnje, te se takva obrada temelji na legitimnom interesu BIO BOUTIQUE-a. Podaci se čuvaju tijekom trajanja poslovne suradnje ili dok postoji potencijal za međusobnu suradnju.

b) Opseg i kategorije osobnih podataka koje obrađuje BIO BOUTIQUE

Ne obrađujemo više podataka nego što je to potrebno zbog legitimnog interesa komunikacije sa poslovnim partnerima te izvršenje ugovora sklopljenih sa poslovnim partnerima.

U navedene svrhe obrađuju se sljedeći osobni podaci: e-mail adresa pošiljatelja i primatelja, ime i prezime, poslovna adresa, broj telefona.

c) Svrha obrade Podataka

Svrha obrade podataka je sljedeća:

(i) ispunjenje zahtjeva pošiljatelja e-mail pošiljke i druga komunikacija s pošiljateljem e-mail pošiljke

d) Prijenos Podataka

BIO BOUTIQUE u određenim slučajevima prenosi Vaše podatke trećim stranama za sljedeće svrhe obrade:

(i) Zbog održavanja tehničke i programske računalne opreme BIO BOUTIQUE-a te zaštite navedene opreme, pristup Vašim podacima može imati naš ugovoreni partner. Obvezujemo se osigurati da će naš navedeni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima privatnosti.

e) Trajanje obrade Podataka

Razdoblje obrade osobnih podataka započinje pružanjem Podataka odnosno primanjem e-mail pošiljke i traje do trenutka brisanja e-pošiljke od strane pojedinog BIO BOUTIQUE-ovog zaposlenika koji je primio e-pošiljku, odnosno tijekom zaposlenja pojedinog BIO BOUTIQUE-ovog zaposlenika koji je primio e-pošiljku kao legitimni interes BIO BOUTIQUE.

f) Sigurnost i ostale informacije

BIO BOUTIQUE pohranjuje Podatke u digitalnom obliku. Podaci u digitalnom obliku zaštićeni su odgovarajućom prvoklasnom zaštitom te jedino ovlašteni zaposlenici BIO BOUTIQUE-a i ovlašteni zaposlenici osoba navedenih u ovim Pravilima privatnosti kojima je BIO BOUTIQUE prenio osobne podatke u ovdje navedene svrhe imaju pristup Podacima i obavljaju djelatnosti vezane za Podatke. BIO BOUTIQUE će sustav zaštite podataka redovito nadograđivati i unaprjeđivati te činiti sve što se očekuje u određenoj situaciji kako bi spriječio neovlašteni pristup obrađivanim Podacima.

3. PRAVA ISPITANIKA?

(i) Pravo na pristup osobnim podacima

Možete zatražiti informaciju vezanu za obradu Vaših Podataka u bilo koje vrijeme pisanim putem na adresu Voditelja obrade osobnih podataka ili elektroničkim putem na email adresu: info@BIO-BOUTIQUE.eu

(ii) Pravo na ispravak osobnih podataka

Možete zatražiti od Voditelja obrade osobnih podataka ispravak ili izmjenu svojih osobnih podataka u bilo koje vrijeme pisanim putem na adresu Voditelja obrade osobnih podataka ili elektroničkim putem na email adresu: info@BIO-BOUTIQUE.eu

(iii) Pravo na brisanje osobnih podataka

Možete od Voditelja obrade osobnih podataka tražiti brisanje Vaših osobnih podataka ako su ispunjeni uvjeti za takvo brisanje pisanim putem na adresu Voditelja obrade osobnih podataka ili elektroničkim putem na email adresu: info@BIO-BOUTIQUE.eu U navedenom slučaju ako je brisanje, Voditelj obrade osobnih podataka će bez odgađanja Vaše podatke obrisati, osim u slučaju i u mjeri potrebnoj za ostvarivanje legitimnih interesa Voditelja obrade osobnih podataka u skladu s propisima.

(iv) Pravo na ograničavanje obrade

Možete od Voditelja obrade osobnih podataka tražiti ograničavanje obrade Vaših osobnih podataka u bilo koje vrijeme pisanim putem na adresu Voditelja obrade osobnih podataka ili elektroničkim putem na email adresu: info@BIO-BOUTIQUE.eu Voditelj obrade osobnih podataka će u tom slučaju odrediti ograničenje ukoliko se ispuni jedan od sljedećih uvjeta: ispitanik osporava točnost osobnih podataka, u kom slučaju će se obrada ograničiti na razdoblje kojim se voditelju obrade osobnih podataka omogućuje provjera točnosti podataka; obrada je nezakonita i ispitanik se protivi brisanju osobnih podataka te umjesto toga traži ograničenje njihove uporabe; voditelj obrade osobnih podatka više ne treba osobne podatke za potrebe obrade, ali ih ispitanik traži radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva; ispitanik je uložio prigovor te očekuje potvrdu nadilaze li legitimni razlozi voditelja obrade razloge ispitanika.

(v) Pravo na prenosivost podataka

Možete od Voditelja obrade osobnih podatka tražiti u bilo koje vrijeme pisanim putem na adresu Voditelja obrade osobnih podataka ili elektroničkim putem na email adresu: info@BIO-BOUTIQUE.eu, da Vam osobne podatke koje ste pružili Voditelju obrade osobnih podataka preda u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te imate pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade bez ometanja od strane Voditelja obrade osobnih podataka.

(vi) Pravo na prigovor

Voditelju obrade osobnih podataka možete uložiti prigovor u bilo koje vrijeme pisanim putem na adresu Voditelja obrade osobnih podataka ili elektroničkim putem na email adresu: info@BIO-BOUTIQUE.eu, sukladno članku 21. i 22. Opće Uredbe o zaštiti osobnih podataka.

(vii) Pravo podnošenja prigovora nadzornom tijelu

Ako smatrate da se obradom Podataka krši mjerodavno pravo, možete se obratiti i izravno tijelu nadležnom za zaštitu podataka (Agencija za zaštitu osobnih podataka) ili nadležnom sudu kako bi ostvarili svoja prava.

(viii) Povlačenje privole

Možete u svako doba povući svoju privolu za obradu osobnih podataka pisanim putem na adresu Voditelja obrade osobnih podataka ili elektroničkim putem na email adresu: info@BIO-BOUTIQUE.eu

U navedenom slučaju, Voditelj obrade osobnih podataka će bez odgađanja Vaše podatke obrisati, osim u slučaju i u mjeri potrebnoj za ostvarivanje legitimnih interesa Voditelja obrade osobnih podataka u skladu s propisima.

4. PROMJENE POLITIKE PRIVATNOSTI

Politiku privatnosti redovito ažuriramo kako bi ista bila točna i ažurna te zadržavamo pravo promjene sadržaja iste ako smatramo da je to nužno. O svim izmjenama i dopunama  biti ćete pravovremeno informirani putem naše internetske stranice u skladu s načelom transparentnosti.

Službenik za zaštitu podataka

Za sva pitanja vezana za obradu i zaštitu Vaših osobnih podataka možete se obratiti našem službeniku za zaštitu osobnih podataka putem e-maila: info@BIO-BOUTIQUE.eu