Prirodna pasta za zube, zašto? Istina o Fluoru


Upitajte većinu stomatologa, reći će Vam, ispravno četkanje je 95% posla. Djelatna tvar protiv nakupljanja plaka i kamenca je samo pomoć. Potrebna, ali pomoć. Ostaje pitanje kakvog pomagača birate.

ZAŠTO PRIRODNA ALTERNATIVA PASTE ZA ZUBE?

Koža je vrlo propustan organ i sve što na nju nanosimo ulazi u krvotok. A što je tek s usnom šupljinom? Jeste li se kad zapitali zašto se neki lijekovi daju “pod jezik”? Zbog iznimne propusnosti oralne sluznice.

prirodna pasta za zube

Fluor je element koji se sastoji od atoma s 9 pozitivno nabijenih protona koji ne dobivaju dovoljnu zaštitu elektrona. Kao takvi, neuravnoteženi su i opasni ”grabežljivci” koji uzimaju elektrone drugih elemenata kako bi otpustili napetost vlastite jezgre.

Ogromna ”glad” za elektronima objašnjava zašto fluor reže čelik kao maslac, agresivno reagira s većinom organskih materijala i jedan je od najreaktivnijih elemenata.

Spojevi fluora kao posebno moćne kemikalije dragocjeni su modernoj industriji te svakodnevno protječu kroz tvornice i rafinerije. Koriste se kao otrov za štakore, za proizvodnju visokooktanskog benzina, topljenje metala poput aluminija, čelika i berilija, za obogaćivanje urana, pripremanje nervnog plina sarina, proizvodnju računalnih spojeva i matičnih ploča, pesticida, ski-voska, freona, teflonske plastike, tepiha, vodootporne odjeće, graviranog stakla, cigle, keramike i brojnih – uvjetno rečeno – lijekova.

Također, nama najpoznatije, koristi se kao prevencija za karijes te ga dajemo djeci kao prvu stvar ujutro i posljednju navečer.

prirodni lijepi zubi

KAKO FLUOR UTJEČE NA NAŠ ORGANIZAM?

Još početkom 20. stoljeća mnogi znanstvenici povezali su fluor sa čitavom lepezom bolesti središnjeg živčanog sustava, respiratornih bolesti te mnoštvom tzv. artritisnih mišićno- skeletnih poremećaja. Učinkovitost njegove razorne moći očituje se u invazivnoj metodi ”liječenja” raka supstancom nazvanom 5-FU, koja ubija cijele stanice tijela nedugo nakon što spoj prodre u molekulu DNK.

Ionizirani (negativno nabijeni te gubeći ili uzimajući elektrone) fluoridi ometaju funkciju i anatomiju molekula – poput proteina ili DNK- te formiraju veze s vodikom, uplićući se u normalno tkivo bioloških molekula.

Ispijanje fluoridirane vode (kao i konzumiranje svih proizvoda koji ga sadržavaju) dopušta fluoru ulazak u krv i kosti, gdje se taloži i škodi cijelom organizmu, a po novim istraživanjima, bez utjecaja na prevenciju karijesa.

Uništavajući enzime zubnih bakterija te sprečavajući karijes isključivo površinskim nanošenjem, fluor čini isto i drugim tjelesnim enzimima.

prirodna pasta za zube

⁉️Vrhunska je ironija da, osim živčanom sustavu, fluor najviše šteti upravo kostima i zubima u kojima se konstantno taloži jer polovica njegovog dnevnog unosa ostaje u organizmu. Na zubima djece i odraslih izloženih jačem utjecaju fluora javlja se propadanje cakline, očitovano vidljivim pjegastim naslagama na zubima. Ova bolest, tj. simptom mnogo ozbiljnijeg stanja organizma nazvan je ”zubna fluoroza”.

PRIRODNA PASTA ZA ZUBE ZA ZDRAVU USNU ŠUPLJINU

Vjerujemo – i to je naš osobni odabir – da Priroda ima sve što je čovjeku potrebno da održi zdravlje. Dajte šansu ovim prekrasnim pastama blagog okusa koje uz zaštitu zubi dugotrajno hidratiziraju usnu šupljinu Aloe verom.

Iskušajte moć probiotika Bacillus coagulans BC4, eteričnog ulja kokosa kao prirodnog izbjeljivača, enzime papaje koji uspješno otklanjaju plak i sprečavaju nastanak novog, hidroksiapatita, minerala koji je sastavni dio cakline i njezin izvrstan zaštitnik, otkrijte koje sve biljke nude prirodnu zaštitu od karijesa i čuvaju zubno meso!

prirodna pasta za zube

U našem webshopu možete birati između više vrsta Ecodenta prirodnih pasti za zube, a na Vama je da pronađete onu koja Vam najviše odgovara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)